Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

Mazeret Tayinlerinde Hizmet Süresi (21 Aralık 2021)

Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımızca 17 Aralık 2021 tarihide, 2022 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu yayınlanmıştır. Duyuruda, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği yapabilmeleri için doldurmaları gereken üç yıllık hizmet süresinin hesabında ön başvurunun son günü baz alınmıştır. Ancak, bilindiği üzere, 2018 yılı sonbahar döneminde öğretmenlik mesleğine atanan öğretmenlerimiz iki aya kadar süren güvenlik araştırmasından ötürü göreve geç başlamışlardır. Bu durum, mazerete bağlı yer değişikliği için aranan hizmet süresini çok az bir süre farkıyla kaçıran öğretmenlerimizin başvuru yapamamalarına ve mağduriyetlerine sebebiyet verecektir.

Bakanlığınızca olan mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına öğretmenlerin yer değişikliği yapabilmeleri için çalışılması gereken süre hesabında 31 Ocak 2022 tarihinin baz alınması ve bu hususta gerekli düzenlemelerin yapılarak mağduriyetlerin önlenmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.