Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı 4B statüsü

MEB Öğrenci Taşıma İhaleleri İle İlgili Yazı (18 Şubat 2021)

Başkan Bakan a. Mehmet Fatih LEBLEBİCİ imzalı resmi yazıda ''Başkanlığımızca 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında yapılan ön mali kontrol incelemelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamında yapılan öğrenci taşıma ihalelerine ilişkin sınır değer tespiti yapılırken kullanılan sınır değer tespit katsayısının değişmiş olmasından dolayı aşağıda yer alan açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.

Bilindiği üzere, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun "Aşırı Düşük Teklifler" başlıklı 38 inci maddesinde; "İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirdikten sonra, diğer tekliflere veya idarenin tespit ettiği yaklaşık maliyete göre teklif fiyatı aşırı düşük olanları tespit eder. Bu teklifleri reddetmeden önce, belirlediği süre içinde teklif sahiplerinden teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister..." hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan Kamu İhale Genel Tebliğinin 79.1.3 üncü maddesinde de; "R değeri her yıl 1 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenir ve ilan edilir. İhalenin konusu veya işin niteliğine göre Kamu İhale Kurumu tarafından farklı R değerleri belirlenebilir." denilmektedir.

Ayrıca, Kamu İhale Kurulunun 27/1/2021 tarihli ve 2021/DK.D-20 sayılı Kararında, ilanı veya duyurusu 1/2/2021 ve sonrasında yapılacak olan personel çalıştırtılmasına dayalı olmayan hizmet alımı ihalelerinde 29/1/2020 tarihli ve 2020/DK.D-24 sayılı kararda ilan edilen 2020 yılı R katsayılarının kullanılmasına devam edilmesine karar verilmiştir.

Bu itibarla, Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamında yapılan öğrenci taşıma ihalelerine ilişkin sınır değerin hesabında ihalenin konusunun "Diğer Hizmetler" seçilmesi ve ilanı veya duyurusu 1/2/2021 ve sonrasında yapılacak olan hizmet alımı ihalelerinde geçerli olan 0,80 R katsayısının kullanılması gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini ve bahsi geçen konunun İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine de duyurulması hususunda gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.