Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

Mesleki Gelişimde İşbirliği Öğretmen Bilgi Formu (8 Nisan 2021)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Nazif Yılmaz imzalı resmi yazıda ''ulusal ve uluslararası yapılan araştırma sonuçlarında görüldüğü üzere, eğitim alanında yapılan her türlü çalışma ve çabanın başarısı, öğretim sürecinin en önemli aktörü olan öğretmenlerin mesleki yeterliklerine, öğrettikleri alanın özel öğretim yöntemlerini bilip uygulamalarına, iletişim becerilerinin çok iyi düzeyde olmasına, eğitim teknolojilerinden yararlanma becerisine ve sorumluluk bilincine sahip olmalarına bağlıdır. Bu gerçekten hareketle Genel Müdürlüğümüzce nitelikli bir eğitim hizmeti sunabilmek amacıyla öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik özgün çalışmalar gerçekleştirilmektedir. ''İnsan insanın gölgesinde yetişir.'' yaklaşımıyla ve ''mesleğinde kendini yenilemeyen kendinden yer'' prensibiyle gerçekleştirilen bu çalışmalarda eğitimin en önemli aktörü olan öğretmenlerimizin bilgi, birikim ve tecrübelerinden daha çok yararlanılması planlanılmaktadır.

Önümüzdeki dönemde öğretmenlerimize yönelik gerçekleştirilecek çalışmalarda görev alarak örnek ve özgün çalışmalarını meslektaşlarıyla paylaşmak isteyen, mesleki bilgisi ve uygulamalarıyla, özgün proje ve çalışmalarıyla, öğretmenlik mesleğine adanmışlık duygusuyla, öğrencilerle etkili iletişim ve koordinasyon becerileriyle mesleğinde temayüz etmiş öğretmenlik motivasyonu yüksek, heyecanı ve fedakarlıklarıyla öne çıkan, işbirliğine, yeniliklere ve gelişime açık gönüllü öğretmenlerimizden yararlanılması düşünülmektedir. Bu kapsamda, hazırladığımız ''Mesleki Gelişimde İşbirliği Öğretmen Bilgi Formu'', Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Anket Modülünde (htts://dogm.meb.gov.tr/anket/) erişime açılmıştır. Bu modüle, Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve İmam Hatip Ortaokullarında görev yapan bütün branşlardaki; temel eğitim ve ortaöğretim/mesleki eğitim kurumlarında ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlarında görev yapan gönüllü öğretmenler veri girişi yapabilecektir.

Söz konusu çalışmanın iliniz dahilindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam hatip Ortaokulu Müdürlükleri ile temel eğitim ve ortaöğretim/mesleki eğitim kurumlarında görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine duyurulması ve 30 Nisan 2021 tarihine kadar formun gönüllülük esasına göre doldurulmasının sağlanması hususlarında bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.