Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

MTSK Uygulama Sınavının İptal Edilmesi (23 Şubat 2021)

Daire Başkanı Bakan a. Abdullah SÜSLÜ imzalı resmi yazıda "Hafta sonlarında yapılan özel motorlu taşıt sürücü kursları direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarının kar yağışı gibi mücbir sebeplerden dolayı iptal edilmesi ya da sınavın yarıda kalması halinde o günkü sınav görevlilerinin ücretlerinin ne şekilde ödeneceği konusundaki Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görüş yazısı ekte gönderilmiştir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-90349432-410.02-20927511 sayılı 18 Şubat 2021 tarihli Görüş Talebi konulu resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Bakan a. İsmail ÇOLAK imzalı resmi yazıda "Hafta sonlarında yapılan özel motorlu taşıt sürücü kurslarının direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarının kar yağışı gibi mücbir sebeplerden dolayı iptal edilmesi ya da sınavın yarıda kalması hâlinde o günkü sınav görevlilerinin ücretlerinin ne şekilde ödeneceğine ilişkin 15.02.2021 tarihli ve E-32501511-410.02-20684527 sayılı yazınızda kayıtlı yazınız incelenmiştir.

Hafta sonlarında yapılan direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında, kar yağışı gibi mücbir sebeplerden dolayı sınavın iptal edilmesi ya da sınavın yarıda kalması hâlinde o günkü sınav görevlilerinin ücretlerinin sınav tamamlandıktan sonra ödenmesi gerekmektedir. Bu nedenle kursiyerlerden sınav için alınan ücretin muhasebe kayıtlarında ''340-Alınan Sipariş Avansları'' hesabına alınması (kayıt edilmesi), sınavın (hizmetin) tamamlanmasını müteakip gelir kaydedilerek sınavda görev alanların ücretlerinin ödenmesi sağlanmalıdır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.