Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Öğrenci Affı Düzenlemesi Yapılması Önerisine İlişkin Soru Önergesi (27 Nisan 2022)

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğü'nün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğine yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

2021 yılının Ekim ayında İYİ Parti Denizli Milletvekili Sayın Yasin Öztürk ve tarafımca Türkiye Millet Meclisi Başkanlığına ''Öğrenci Affı'' hususunda bir Kanun Teklifi verilmiştir.

Bilindiği üzere, 2000 yılında çıkarılan aftan sonra 2005, 2008, 2011, 2012 ve son olarak 2018 yıllarında öğrenci affı düzenlemesi yapılmış, son aftan da yaklaşık 500 bine yakın öğrenci yeniden üniversitede eğitim hakkına kavuşmuştur.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde 2020 Yılının Mart ayında başlayan COVID-19 pandemisi nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitim başlamıştır. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte öğrenciler, ailelerinin yaşadıkları şehirlere dönmek zorunda kalmış, ailesi kırsal kesimde yaşayan öğrenciler ise yetersiz altyapı nedeniyle uzaktan eğitimlerine devam edememişlerdir. Bu durumda öğrencilerin sınavlarına başarısızlık olarak yansımıştır.

Bu bilgiler ışığında;

1- Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve YÖK'ün gündeminde öğrenci affı var mıdır?

2- Olası bir öğrenci affı uygulaması düzenlemesi yapıldığında bu aftan kaç öğrencinin yararlanması beklenmektedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.