Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Öğrenci Devam-Devamsızlıkları (15 Haziran 2022)

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Bakan a. Sabahattin DÜLGER imzalı resmi yazıda "Genel Müdürlüğümüze bağlı faaliyetlerini yürüten Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesinin yüz yüze alan derslerinin eğitimi, millî eğitim müdürlüklerince onaylanan okul/kurumlar tarafından verilmektedir.

Örgün ortaöğretim kurumlarının 12. sınıflarında eğitim gören öğrenciler için, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 07.06.2022 tarihli ve E-84037561-901-51254276 sayılı yazısının 7 inci maddesi; "Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin “Devam-devamsızlık ve ilişik kesme” başlıklı 36'ncı maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen devamsızlık sürelerini aşarak sınıf tekrarına kalan 12. sınıf öğrencileri için bu eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla “devamsızlık nedeniyle başarısız sayılma” kuralının uygulanmaması" ile devamsızlığın 12. sınıf öğrencileri için dikkate alınmaması uygulaması getirilmiştir.

Söz konusu uygulamanın; 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 1. döneminde örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim görmekte iken devamsızlık süresini aşan ve 2. dönem başında Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt yaptıran öğrenciler ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ile Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 1. veya 2. dönem itibarıyla son sınıf/12.sınıf düzeyinde olan öğrenciler için de uygulanması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.