Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen 3600 ek gösterge ÖSYM

Öğretmen Atamaları Kadrolu Yapılmalı

Aileleri bölen, öğretmenin zihnini ailevi sorunlarla meşgul eden, aynı işi yapanlar arasında sosyal hiyerarşi üreten, hak ve ücretlerde haksızlıklara kapı aralayan, hakkaniyete uygun olmayan ve çalışma barışına halel getiren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla ve ucuz işçilikten farksız ücretli öğretmenliğe bir an önce son verilmesi gerektiğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kamu personel sisteminde kadrolu istihdam esas alınmalı, atamalar kadrolu yapılmalıdır.

3600 ek gösterge vaadi, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an evvel yerine getirilmelidir. Cumhurbaşkanlığı eylem planlarına yazılmışken hâlâ somut bir adım atılmamış olması eğitimcileri huzursuz etmektedir. 2023 Eğitim Vizyonu’nda da yer verilen 3600 ek gösterge sözü, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde ve bir an evvel yerine getirilmelidir” dedi.

"Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir" diyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, tüm genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük hakları iyileştirilmeli, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları düzenli olarak yapılmalıdır.” dedi.

"İş yükü artan eğitimciler filyasyon ve denetim ekiplerinde görevlendirilmemelidir" diyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitimcilerin iş yükünün arttığı bir süreçte filyasyon ve denetim ekiplerinde görevlendirilmesini doğru bulmadıklarını, uzaktan eğitim sürecinin yeniden başlaması, eğitim kurumları yöneticilerinin ve öğretmenlerin artan iş yükü, karşı karşıya kaldıkları sağlık riski göz önüne alınarak yönetici ve öğretmenlerin filyasyon ve denetim ekiplerine dâhil edilmemesi gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.