Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru Önergesi (28 Haziran 2021)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''ataması yapılmayan öğretmenlerin ek atama talebine'' verdiği cevapta ''hiçbir dönemde alınmadığı kadar aldık, 20 bin aldık, yeterli. Hiç açık yok, tam aksine fazlalık var.'' ifadelerine yer vermiştir.

Sayıştay'ın raporuna göre; öğretmen açığı 138 bin 393 oldu. Buna rağmen MEB, 2016'dan bu yana hiçbir yıl 50 binin üzerinde atama gerçekleştirmemiştir.

1- Öğretmen ihtiyacı olmadığı tam aksine fazlalık olduğu belirtilmesine rağmen kadrolu öğretmen yerine neden 70 bin ücretli öğretmen çalıştırılmaktadır?

2- Ücretli öğretmen görevlendirmek hem ucuza öğretmen çalıştırmak olduğu için bir sömürü hem de ataması yapılmayan 500 bin öğretmen için bir umutsuzluktur. Ücretli öğretmen görevlendirmesinden ne zaman vazgeçmeyi düşünüyorsunuz?

3- Vakıflara proje kapsamında kaynak aktarmak yerine; norm kadroya göre 100 binin üzerindeki öğretmen açığının kapatılması için öğretmen alımında sayıları neden arttırmıyorsunuz?

4- Bakanlık olarak, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için bir çalışma yapılacak mıdır?

5- Yılda 20 bin öğretmen atayarak, işsiz 500 bin öğretmeni atamak mümkün görülmemektedir. 500 binden fazla işsiz öğretmenin geleceğe umutla bakabilmesi için bir projeniz var mıdır?

6- Emekliliği özendirecek tedbirleri almak, emekli olanların yerine yeni atama yapabilmek istihdam yaratmanın bir başka yoludur. 3600 ek gösterge, emekli tazminat oranlarının artırılması emekliliği özendirecektir. Bu doğrultuda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-47747s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
öğretmen Atamaları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.