Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Öğretmenler İçin Ek Atama Yapılması Talebine İlişkin Soru Önergesi (25 Ağustos 2022)

Söz konusu soru önergesinde ''Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.'' açıklaması yer almaktadır.

Resmi verilere göre, Ülkemizde yaklaşık 100 bin öğretmen açığı bulunmaktadır. Bakanlığınız tarafından Eylül ayında 20 bin sözleşmeli öğretmenin göreve başlaması planlanmaktadır. Ancak göreve başlayacak öğretmenlerin sayısı ihtiyacın çok altında kalacaktır. Geçtiğimiz yıl 85 bin ücretli öğretmen görevlendirilmiştir. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik sisteminin sakıncaları tüm öğrenci, veli ve öğretmenler tarafından bilinmektedir. Ataması yapılmayan yaklaşık 750 bin öğretmene, 20 bin atama müjde olarak açıklanmıştır.

Bu bağlamda;

1- MEB'in ihtiyacı olan 100 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacaktır?

2- Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik sistemi ne zaman sonlandırılacaktır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-70719s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.