Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Boğa Burcu Para Yorumu 2024 Yılı Eğitim Öğretim Sınıfı Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişiklikleri 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu Para Yorumu Döviz Pozisyonu

Öğretmenlik Meslek Kanunu Revize Edilmelidir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, "Cumhurbaşkanı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ‘Sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasındaki özlük hakları bakımından yaşanan bir takım haksızlıkların giderileceği kararını duyurması olumlu bir gelişmedir. Ancak bu husustaki köklü çözüm, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıdır.

Türk Eğitim-Sen olarak, 2005 yılından beri kariyer basamaklarının hizmet yılı esasına göre (10 yıl ve 20 yıl olarak) belirlenmesini talep ediyoruz.

Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu doğrultuda yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz.

Buna göre; 10 yıllık öğretmenler Uzman, 20 yıllık öğretmenler Başöğretmen olarak kariyer sahibi olacak. Uzman öğretmenler 1.000 TL, Başöğretmenler de 2.000 TL zam ve 1 derece alacaklar. 

Teşekkür ediyoruz.

Ancak kariyer basamakları belirlenirken, sınav yapılacak olması uygun değildir. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM görüşmelerinde bu husus mutlaka revize edilmelidir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.