Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı Neden Paylaşılmıyor?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce çıkarılması için MEB’e çağrıda bulundu ve ''Şayet tasarı hazırsa neden hala sendikalarla, paydaşlarla, kamuoyuyla paylaşılmadı? Sendika olarak yıllardır öğretmenlik mesleğinin statüsünü sağlam bir zemine oturtacak, saygınlığını artıracak, haklarını iyileştirecek bir kanunun çıkarılması gerektiğini ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan da ‘Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız’ dedi. Madem öyle tasarı ivedilikle kamuoyuyla ile paylaşılmalı ve biz paydaşlar olarak tasarı ile ilgili görüşlerimizi MEB’e iletmeliyiz. Herkes şunu bilmelidir ki; yüzbinlerce üyesi olan sendikaları devre dışı bırakacak, onların taleplerini ve beklentilerini dikkate almayacak bir yöntemle kanunun hazırlık sürecinin yürütülmesi önemli bir eksikliktir.  Şunu da herkes bilsin ki, mevcut haklarımızı geriye götürecek her türlü girişime karşıyız. Bu konuda hiçbir adımdan çekinmez, demokratik ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanırız. Bu kanun süreci kapalı kapılar ardında değil, yüzbinleri temsil eden kuruluşların ve öğretmenlerimizin katılımıyla, şeffaf bir şekilde yürütülmelidir.

Öte yandan bütçe kanunu çalışmaları sona erdiğine göre Öğretmenlik Meslek Kanunu artık Türkiye gündemine getirilmeli ve tartışılmalıdır. Büyük bir umutla bu kanunun çıkarılmasını bekleyen öğretmenlerimizin artık tahammülü kalmamıştır. Yeni yıla yeni kanunla girmeliyiz” diye konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda sözleşmeli, ücretli, kadrolu öğretmen ayrımının kaldırılarak sadece KPSS puan üstünlüğüne göre öğretmen ataması yapılmasının gerekliliğine işaret eden Geylan, ayrıca kariyer basamakları belirlenirken hizmet yılı esasının dikkate alınmasını, sınav şartı olmaması gerektiğinin altını çizdi. Öğretmenlerin mahrumiyet bölgelerinde gönüllü olarak çalışmasının yolunun Zorunlu Hizmet Tazminatı uygulamasından geçtiğini vurgulayan Geylan, liyakat vurgusu da yaptı. Liyakat, ehliyet, bilgi, tecrübenin eğitim alanında hayati ve geleceğimize sağlıklı yön vermeyi amaçlayan bir hüviyeti bulunduğuna dikkat çeken Genel Başkan, “Bu kanun mutlaka atamaların yandaşlık usulüne göre değil, liyakat esasına göre yapılmasını sağlamalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.