Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Okul Bahçelerine Prefabrik Anaokulu ve Ana Sınıfı Yapılması (20 Mayıs 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda '' ''Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi'' kapsamında, ülkemiz genelinde anaokulu ve ana sınıflarının sayısının arttırılmasının hedeflendiği bilinmektedir.

Sendikamıza, mevcut okulların bahçelerine prefabrik anaokulu ve ana sınıfı açılmaya çalışıldığı, bu uygulamalarıyla da öğrencilerin oyun alanlarının daraltıldığı yönünde şikayetler gelmektedir.

İlkokul, ortaokul, ortaöğretim ve özel eğitim okulları; kullanım hakkının tamamı okula ait olan ve okul binasının alanı dışında her bir öğrenci için en az 2 metrekare oyun alanı olması zorunlu iken, okul bahçelerine prefabrik anaokulu ve ana sınıfı yapılması öğrencilerimizin oyun alanını daraltarak psikolojilerini olumsuz yönde etkileyecektir.

Konu ile ilgili eğitim kurumlarının yöneticilerinden, öğretmenler ve velilerden bilgi alınmasını, öğrencilerimizin teneffüs saatlerindeki oyun alanını daraltacak uygulamalardan vazgeçilmesini ve sonuçları hakkında sendikamızın bilgilendirilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.