Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı 4B statüsü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı

Okul Kütüphaneleri (16 Eylül 2021)

Genel Müdür V. Bakan a. Kemal Karahan imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız; çocuklarda okuma, öğrenme ve yaşamları boyunca kütüphane kullanma alışkanlığı ile zevkini geliştirmek ve sürdürmek amacıyla kütüphanesiz okul kalmamasını, her okulda kütüphane kurulmasını hedeflemektedir.

Bu bağlamda okul kütüphanelerine yönelik projelendirme için ihtiyaç analizine esas teşkil etmek üzere; ilinizde daha önce Bakanlığımız, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve hayırseverler vb. kurum ve kuruluşlar tarafından kütüphane kurulmamış ve kütüphane kurulmaya uygun alanları olan okullarla ilgili bilgilerin 24 Eylül 2021 tarihi mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

Yazımız ekinde bulunan excel talep formu doldurulurken, söz konusu okulda kütüphane bulunmadığı ve kütüphane kurmaya uygun bir alanı olduğu ile ilgili gerekli araştırma ve incelemenin yapılarak ihtiyaç durumunun doğru tespit edilmesi önem arz etmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.