Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Okul Öncesi Eğitimde Öykü Yazımı (5 Kasım 2020)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Cem GENÇOĞLU imzalı resmi yazıda "Erken yaşlardan başlanarak çocuklara her gün öykü okumak onların gelişimini olumlu yönde desteklemektedir. Okumak sadece dil gelişimine değil duygu dünyasına da zenginlik ve derinlik katmakta, zihinsel gelişim açısından verimli bir ortam sağlamaktadır. Bu gerekçelerle erken çocukluk eğitiminde ihtiyaç duyulan öykülerin yazımı için Genel Müdürlüğümüzce “365 GÜN ÖYKÜ” adında bir proje başlatılmıştır. 

Bu kapsamda 0-6 yaş çocukların gelişim düzeylerine uygun öykülerin ve öykü denemelerinin elektronik ortamda Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi amacıyla MEBBİS panelindeki Veri Toplama Modülü ve https://veri.meb.gov.tr İnternet adresinden girilebilecek şekilde "Okul Öncesinde Öykü” adında bir form oluşturulmuş ve söz konusu form Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görev yapan tüm branş öğretmenlerinin veri girişine açılmıştır. Ayrıca öykülere çizimleri ile destek verebilecek olan görsel sanatlar öğretmenleri ile çizim alanında yeteneği ve deneyimi olan öğretmenlerimiz de bu özelliklerini forma işleyerek gönderebileceklerdir. 

MEBBİS Veri Toplama Modülündeki forma 20 Kasım 2020 tarihine kadar veri girilebilecek olup konunun Bakanlığımıza bağlı resmî/özel, her derece ve türdeki eğitim kurumları ile bu kurumlarda görev yapan bütün öğretmenlere duyurulması hususunda gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.