Öne Çıkanlar MEB MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi

Okul Öncesi ve Temel Eğitim Okullarında Çalışan Kadın Öğretmenlerin Nöbet Görevleri (15 Eylül 2023)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''MEB Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği'nde 08.09.2023 tarihinde yapılan değişikle (Mad.91/ ç- Değişik:RG-8/9/2023-32303) “Hamile öğretmenlere, hamileliğinin yirmi dördüncü haftasından itibaren doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yıllık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmez.” denilmektedir.

Ortaöğretim kurumlarında çalışan kadın öğretmenler ile okul öncesi ve temel eğitim okullarında çalışan kadın öğretmenler arasında adaletsizliğe ve eşitsizliğe yol açan bu durumun ivedilikle düzenlenmesi bu eşitsizliği ve adaletsizliği ortadan kaldıracaktır.

Konu ile ilgili sendikamıza okul öncesi ve temel eğitim okullarında görev yapan kadın öğretmenlerden bu ayrımı ortadan kaldırılması için yoğun şikâyetler gelmektedir.

Okul öncesi eğitim kurumları ve temel eğitim okullarında görev yapan kadın öğretmenlerin nöbet görevleriyle ilgili düzenlemenin Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik gibi düzenlenerek, öğretmenler arasında eşitliğin sağlanmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.