Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Okul Öncesinde Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi (27 Kasım 2020)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Cem Gençoğlu imzalı resmi yazıda ''COVID-19 salgını sürecinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 19 Kasım 2020 tarih ve 16964289 sayılı yazısı ile resmi ve özel örgün eğitim ile Hayat Boyu Öğrenme kurumlarındaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği kararı alınmış, Bakanlığımız ile ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime devam edilmesi Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 20 Kasım 2020 tarih ve 16988740 sayılı yazısı ile bildirilmiştir. 

Bu süreçte yapılan okul öncesindeki yüz yüze eğitimlerle ilgili valiliklerden alınan geri bildirimler sonucunda resmi anaokulu ve ana sınıfları için açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan ''Okullarda COVID-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar'' doğrultusunda COVID salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak gerektiğinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşünü de alarak Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 19 Kasım 2020 tarih ve 16964289 sayılı yazısında belirtilen 4 Ocak 2021 tarihine kadar il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabilecektir.

COVID-19 salgın sürecinde, çocukların okula devam etme durumları dikkate alınarak; taşıma merkezi okullar ve yatılı bölge ortaokulları bünyesindeki ana sınıfları ile köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okul öncesi eğitim kurumları öncelikli olmak üzere yüz yüze eğitim yapılamayacak okul öncesi eğitim kurumları ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve bu kurumlarda da uzaktan eğitime geçilecektir.

Uzaktan eğitim kararı alınan okul öncesi eğitim kurumlarında Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 26 Kasım 2020 tarih ve 17311375 sayılı yazısı ile belirlenen uzaktan eğitim esasları doğrultusunda uzaktan eğitim yapılacaktır.

Bir kurumdaki eğitim tamamen yüz yüze ya da tamamen uzaktan olacak şekilde planlanacak, bazı sınıflarda yüz yüze bazı sınıflarda uzaktan eğitim şeklinde bir planlama yapılamayacaktır.

Uzaktan eğitim yapılacak olan kurumlar, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ilgili okul ve öğretmenlere resmi yazı ile duyurulacaktır.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 20 Kasım 2020 tarih ve 16988740 sayılı yazısı gereği, uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada 1 gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerine işleyecektir.

Uzaktan eğitim yapan öğretmenlerin uzaktan eğitim uygulamaları okul müdürlükleri tarafından düzenli olarak takip edilecek ve öğretmenlerin maaş karşılığı ve ek ders ücretleri ile ilgili iş ve işlemler Personel Genel Müdürlüğünün 23 Kasım 2020 tarih ve 17110121 sayılı yazısı doğrultusunda yapılacaktır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.