Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM

Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu Nedir?

Öğretmenler, platformda 1. Seviye, 2. Seviye ve 3. Seviye eğitimlerini tamamlayarak "Okulda Diyabet Programı Eğitim Belgesi" alabilir. "Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu"na https://okuldadiyabet.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Tüm veli, öğretmen ve okul yöneticilerini platformu kullanmaya davet eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Platformdan eğitim alan okul personeli, diyabetli çocukların okul yaşamı boyunca sağlıklarının korunması ve kendilerini güvende hissetmeleri için önemli bilgiler ediniyor. İlk etapta tip 1 diyabetli öğrencisi olan öğretmenler ve tüm okul personelinin eğitimlerini tamamlaması sağlanacak. Sonraki etapta öğretmen, okul hemşiresi veya okul personellerimiz için hazırlanan Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu'ndaki eğitim modülünü başarıyla tamamlayan herkesin katılımcı belgesi almasını hedefliyoruz.'' dedi.

Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu Nedir?

Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu; Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği iş birliği ile başlatılan, diyabetin daha iyi anlaşılmasını ve okul ortamında diyabetli çocukların desteklenmesini sağlamayı amaçlayan bir eğitim projesidir. Bu platform ile eğitim alan okul personeli diyabetli çocukların okul yaşamı boyunca sağlıklarının korunması ve kendilerini güvende hissetmeleri için önemli bilgiler edinirken, sitemizi ziyaret eden diyabetli çocuk aileleri de diyabet hakkında faydalı bilgilere ulaşabilmektedir.

Platformun Amacı Nedir?

Öğretmen, okul hemşiresi veya okul personelleri için hazırlanan Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu, katılımcıların kayıtlarını oluşturup program içeriklerini sırayla okuduktan ve her seviyenin sonunda çıkan testleri tamamlayarak diyabetli çocukların desteklenmesine yönelik eğitim almalarını amaçlar. Özellikle okullarında tip 1 diyabetli öğrenci olan öğretmenlerin ve tüm okul personelinin eğitim modülünü tamamlaması gereklidir. Kayıt olarak, eğitim modülünü başarıyla tamamlayan her katılımcı katılım belgesi almaya hak kazanır.

Programın İçeriklerine Kimler Ulaşabilir? Kimler Kayıt Olmalıdır?

Öğretmen, okul hemşiresi ve okul personelleri okul ortamında diyabetli çocukların desteklenmesini sağlamak için programa katılabileceği gibi aileler de diyabet hakkında daha fazlasını öğrenip bilgilenmek için site içeriklerinden yararlanabilirler. Eğitim modülünü başarı ile tamamlayıp, katılım belgesi almak için kayıt olunması şarttır. Milli Eğitim Bakanlığı Okulda Diyabet Bakımı Yönergesi’ne göre okullarında tip1 diyabetli çocuk olan tüm öğretmen, okul hemşiresi ve okul çalışanlarının bu katılım belgesini alması gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.