Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Parasız Yatılılığa Doğrudan Yerleştirme (20 Şubat 2023)

Ortaöğretim Genel Müdürü Bakan a. Halil İbrahim TOPÇU imzalı resmi yazıda "06 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem nedeniyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde öğrenim gören öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda, ülke genelinde okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilmelerinin uygun görüldüğüne dair 17.02.2023 tarihli ve E-71287530-20-70568779 sayılı Makam Onayı Ek'te gönderilmiştir. Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından E-71287530-20-70568779 sayılı 17 Şubat 2023 tarihli Parasız Yatılılığa Doğrudan Yerleştirme konulu resmi yazı yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, Bakan Yardımcısı Sadri ŞENSOY ve Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim TOPÇU imzalı resmi yazıda "06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinde meydana gelen depremler nedeniyle; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde öğrenim gören öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda ülkemiz genelinde okullara nakillerinin sağlanması Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 08/02/2023 tarihli ve E-83203306-10.03-70130876 sayılı yazısı 81 il valiliğine gönderilmiştir. 

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, deprem felaketi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrencilerimizin parasız yatılı olarak okul pansiyonlarına doğrudan yerleştirilmeleri planlanmaktadır. Bu doğrultuda; Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'nin "Parasız yatılılığa doğrudan yerleştirme" başlıklı 12 nci maddesi 1 inci fıkrasının (ç) bendinde; "Doğal afet ve savaş gibi olağanüstü durumlar nedeniyle korunmaya muhtaç duruma düşen öğrenciler. ... durumlarına uygun ortaöğretim kurumlarına parasız yatılı olarak yerleştirilir." hükmü yer almaktadır. 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrencilerin istemeleri halinde yukarıdaki bentte geçen “olağanüstü durum nedeniyle korunmaya muhtaç duruma düşme” kapsamında değerlendirilerek ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilmeleri uygun mütalaa edilmektedir. 

Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde olurlarınıza arz ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.