Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları

PIKTES Öğretmenlerine Kadro Verilmeli

26 ve 27'nci Dönem CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ''MEB bütçe komisyon görüşmelerinde “Kadrolu, sözleşmeli, vekil, ücretli, geçici öğretmenlik öğretmenler arası ücret eşitsizliği yaratmıştır. Atanamayan öğretmenlerin kamuda memur olarak görev almalarıyla memur öğretmenler de oluşmuştur.”dedim.

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi, (PIKTES) Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir proje mevcuttur. Öğretmenler 657 şartlarında görev yapsa da Millî Eğitim öğretmen kadrosunda değildir, bu öğretmenlere de kadro verilmelidir.

En az 50 bin öğretmen ataması açık dikkate alınarak bir an önce yapılmalıdır.

Millî eğitimde, okul hizmetlerinde kadrolu hizmetli çalıştırılmalıdır. Her haziranda 32 bin daimî kadrolu hizmetlinin işten çıkarılıp iki ay işsiz bırakılması yanlış bir uygulamadır. Sürekli çalışan kadrosuna işçiler alınmalıdır.

Toplum Yararına Programlarla İŞKUR her yıl eleman alıp işten çıkarılma da sona erdirilmeli, tamamına kadro verilmelidir. Bazı okullarda aile birliği, ücretli çalışan bulmak durumunda kalmaktadır.

Sayın Bakan, özel rehabilitasyon merkezleri ve usta öğretici olarak çalışanların da 657 şartlarında görev yapmalarına rağmen öğretmen sayılmadığı bir gerçektir. Bu görevliler de öğretmen kimliğine ermelidir.

Tüm öğretmenlerin ekonomik buhranın etkileri altındadır. Sunumunuzda söylediğiniz ücret artık yoksulluk sınırının da altındadır. Öğretmenlerin ücretleri iyileştirilmeli, özlük haklarıyla ilgili beklentileri karşılanmalı, 3600 ek gösterge bir an önce çıkarılmalıdır.

Eğitimin kalitesi yönünden sorunlar derinleşmektedir. Kimi konuda öğrenciye alacağı bilgiden fazlası yüklenmekte,kimi konuda eksiklikler vardır. Özellikle, matematik konusunda meslek liseleri dâhil çoğu okulda önemli sıkıntı bulunmaktadır. Eğitimin kalitesi geçmişe göre düşmüştü.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.