Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Sözleşmeli Öğretmenlere Ödül Verilme Durumu Görüş Talebi (22 Temmuz 2022)

Daire Başkanı Bakan a. Cabbar Aksoy imzalı resmi yazıda ''İlinizde sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden üstün başarı belgesi alanların, Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge'nin 11'inci maddesine istinaden ödüle teklif edilip edilmeyeceği hususunda tereddüte düşüldüğü belirtilerek görüş istenildiğine dair Antalya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 22 Temmuz 2022 tarihli ve 53911361 sayılı yazısı incelenmiştir.

25 Ağustos 2021 tarih 31579 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin; ''Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklar'' başlıklı 3'üncü Kısmının, ''Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme'' başlıklı 2'nci Bölümünün, ''Sözleşmeli Öğretmenlere Başarı ve Üstün Başarı Belgesi Verilmesi'' başlıklı 30-(1)'inci maddesinde; Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilen personele, Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge hükümleri çerçevesinde başarı ve üstün başarı belgesi verilebileceği hüküm altına alınmış, ödül verilmesine dair bir hükme yer verilmemiştir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.