Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı 4B statüsü

Şubat Ayı İçerisinde 60 Bin Atama Talebi

Başta öğretmen atamaları olmak üzere, eğitimin ihtiyaç duyduğu her alanda Hükümetin tedbirleri hızlı bir şekilde hayata geçirmesi gerektiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan; "atama bekleyen gençlerimiz uzun bir süredir, 2021 yılına dair atama sayısı ve takvimi hakkında açıklama bekliyor. Ancak Hükümet tarafından şu zamana kadar bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'u ziyaretimde de konuyu dile getirdim. Atama sayılarının ve takviminin geciktiğini, genç meslektaşlarımızın müjde beklediğini söyledim. 

Normalde yarıyıl tatilinde atama takviminin açıklanması gerekiyordu. Ancak şu ana kadar bir açıklama yapılmış değildir. Ama şu konuya çok dikkat çekmek istiyorum. Şöyle ki; salgın sürecinin ortaya çıkardığı yeni durumda bir çok alanda eksiklik ve gecikmelerin yaşanmasıdır.

Gecemizi gündüzümüze katar, daha çok çalışır ve bunları bir şekilde çözeriz. Ancak eğitimde ortaya çıkan arazların telafisi uzun yıllara yayılacaktır. Dolayısıyla eğitimdeki eksiklikler göz ardı edilemez. Başta öğretmen atamaları olmak üzere, eğitimin ihtiyaç duyduğu her alanda Hükümetin tedbirleri hızlı bir şekilde hayata geçirmesi lazım. 

Öncelikli olarak; 2021 yılı Şubat ayında 60 bin öğretmen ataması yaparak bu ihtiyacın hayata geçirilmesini biran önce bekliyoruz. Çünkü, öğretmen atamaları tehir edilemez bir ihtiyaçtır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.