Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Tatil Kitapları ve Sertifikalı Eğitim Açıklaması

Sınavın sadece belirli bir bilgiye sahip olmakla ilgili olmadığını, odaklanma becerisi, azimli, sebatkar olmak, dayanıklı, dirençli olmakla ilgili bir konu olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘’psikolojik olarak sağlamlık, iyi hissetmek, motivasyonunun yüksek olması, bunu başarabilen çocuklar, özyönetimi güçlü olan çocuklar bu süreçte daha başarılı oluyorlar. Ama aşırı kaygı yaşandığında bilinen konular da unutuluyor. O yüzden kaygı ile ilgili eğir bir aşırılık varsa ya da hiç kaygı yoksa gerçekten bir problem vardır.’’ dedi.

Belirli düzeyde orta düzeydeki bir kaygının normal olduğunun altını çizen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların kendi kendine çalışma becerisinin yüksek olduğunda, sınavda da sorun yaşamayacağını, velilerin ve çocukların paniklememesi gerektiğini söyledi.

Uzaktan eğitimin yazın devam edeceğini hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocuklara kitap müjdesi verdi ve "Yazın çocuklarımızla teması bırakmayacağız, ilkokuldaki çocuklarımıza tatil kitapları vereceğiz, ayrıca çalışma kitapları dağıtacağız.’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere uluslararası sertifikalar vereceklerini, bunları biriktirdiklerinde dünyanın her yerinde geçerli olan uluslararası sertifikaları istihdamda kullanılabilecek şekilde dikkate alabileceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin dijital platformdan eğitim tecrübesini artırmak istediklerini ifade ederek, ‘’kamera önü öğretmenliği ‘’diye bir eğitim paketi hazırladıklarını ve bu eğitim paketi çerçevesinde öğretmenlerin uzaktan eğitimde çok daha başarılı olabilmeleri için bazı bilimsel ve teknik destekleri eğitim yoluyla verebileceklerini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.