Öne Çıkanlar Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınav Tıp Bayramı 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu sözleşmeli öğretmenlik 2024 Yılı Mayıs Ayı Yengeç Burcu Aşk Yorumu

Tereddüte Düşülen Hususlar (20 Şubat 2023)

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Nazan ŞENER imzalı resmi yazıda "Makine alanından almış olduğu ön lisans diploması ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı altındaki bir meslek dalından ustalık sınavına girmek için iliniz Niğde Mesleki Eğitim Merkezine başvuruda bulunan …'ın başvurusunun nasıl değerlendirileceği konusunda tereddüt edildiği hakkındaki 23.01.2023 tarihli ve E-61524664-622.01-69083695 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge'nin "Önceki öğrenmelerin tanınması ve denklik esasları" başlıklı 5 inci maddesinin birinci fıkrasında; "Bu Yönergeye göre yapılacak iş ve işlemlerde, bireyin örgün/yaygın eğitim veya serbest öğrenmeler yoluyla edindiği öğrenme kazanımları kalfalık ve ustalık belgelerine erişimde değerlendirilir. Önceki öğrenmelerin tanınması ve denkliği; ulusal meslek standartları, ulusal yeterlilikler ve ilgili alan/dalın çerçeve öğretim programları ile kazandırılması amaçlanan öğrenme kazanımları esas alınarak yapılacak ölçme ve değerlendirmelerle sağlanır." hükmü yer almaktadır.

Meslek Yüksek Okulu Makine Programı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı altındaki herhangi bir meslek dalının çerçeve öğretim programında yer alan öğrenme kazanımlarını kapsamamaktadır.

Bu nedenle, Makine alanından almış olduğu ön lisans diploması ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı altındaki bir meslek dalından ustalık sınavına girmek için başvuruda bulunan ...'ın başvurusunun, Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge hükümlerine göre değerlendirilmesi mümkün değildir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.