Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Türk Eğitim-Sen 20. Milli Eğitim Şurası’na Hazırlıklıdır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Milli eğitim şurası uzun süredir toplanmıyordu. Türk Eğitim-Sen olarak bu şuraların yapılmasını destekliyoruz. Hem hazırlık aşamasında hem de şura sürecinde Türk Eğitim-Sen olarak tüm varlığımız ile katkı vereceğiz. Aslında bu anlamda Türk Eğitim-Sen çok hazırlıklıdır. Hatırlanacağı gibi sendikamız 100 yıl sonra 13-18 Temmuz 2021 tarihleri arasında II. Maarif Kongresini topladı. Türk Eğitim-Sen olarak Maarif Kongresi’nin hazırlık aşamasını çok yoğun ve verimli geçirdik. 2021 Ocak ayından Temmuz ayına kadar 10 çalıştay düzenledik. Bu çalıştaylarımıza 437 bilim insanı katıldı. Çalıştaylarımızın her kademesinde bütün süreçleri masaya yatırdık. Çalıştaylara alanında marka olmuş bilim insanlarımız ve sahada yer alan yönetici, öğretmenlerimiz katıldı. Maarif Kongresi’nin final ayağı olan dört günlük süreçte ise 12 tematik panel düzenledik. Yine panellerimize İlber Ortaylı, Selahattin, Öğülmüş, Kamil Aydın, Filiz Kılıç, Hilmi Demir, Selahattin Turan, Zeki Sarıhan, Timsal Karabekir, Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Prof. Dr. Nadim Macit, Prof. Dr. Muhammet Koçak  gibi çok değerli bilim insanları katıldı. 81 ilden gelen öğretmenlerimizle Büyük Öğretmen Kurultayı düzenledik. Öğretmenlerimiz kongreye gelmeden önce illerinde çalıştaylar düzenlediler, hazırladıkları raporlarını da final programında haziruna  sundular. 2023’e Doğru Dijital Eğitim, Öğretmen Yetiştirme, Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim, PDR, Temel Eğitim, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemleri, Din Eğitimi, Değerler Eğitimi, Müfredat (Eğitim Öğretim Programları) başlıkları altında düzenlediğimiz 10 adet çalıştayımızın raporlarını yayınlayarak, Türk milli eğitiminin hizmetine sunduk. İşte bizim bu birikimiz 20. Milli Eğitim Şurasına da yansıyacak. Sayın Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı’nı bu konuda tebrik ediyorum. 20. Milli Eğitim Şurası’nın gündemi eğitimin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde belirlenir. Şurada alınacak olan tavsiye kararları hayata geçirilir. Bu noktada şuranın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.