Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri 4B statüsü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri

Türk Eğitim-Sen'den Ek Ders Ücreti Yazısı (2 Kasım 2021)

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun imzalı resmi yazıda ''Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin 2. Bölümünde yer alan Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme'nin;

''Öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri karşılığı ek ders ücretleri'' başlıklı;

MADDE 27- (''1) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlerden örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilenler ile sınır veya şube sorumluluğu verilen sınır/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin hatada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde ''Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri'' adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi halinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.'' şeklinde düzenlenmiştir.

Buna göre; okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlere de ''Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri''ne karşılık haftada 2 saat ek ders ücreti ödenecektir.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 9 Şubat 2016 tarihli ve 1483005 sayılı yazısına göre, özel eğitim alan öğretmenlerinin ek ders ücreti bakımından sınıf öğretmenleri kapsamında değerlendirildiği belirtilmiştir.

Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 9 Şubat 2016 tarihli ve 1483005 sayılı görüş yazısı da dikkate alınarak, yukarıda yer verdiğimiz 6. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerine istinaden, özel eğitim alan öğretmenlerine de haftada 2 saat olmak üzere, ''Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri''ne karşılık haftada 2 saat ek ders ücretinin ödenmesi gerekirken İl Milli Eğitim Müdürlüklerince de ders ücretinin ödenip ödenmemesi hususunda tereddüt oluştuğu bilgilerini almaktayız. Tereddütlerin giderilerek, tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.