Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Unvan Değişikliği Sınavı (6 Ekim 2021)

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Genel Sekreter Latif Selvi imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında hükümleri doğrultusunda Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal kadrolar için unvan değişikliği yazılı sınavları 2-4 Mart 2021 tarihleri, sözlü sınavkar ise 27-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında sonuçlandırılmış 13 Eylül 2021 tarihi itibariyle de sınav sonuçları kesinleşmiştir.

Unvan değişikliği sınavlarının sonuçlandırılmasının üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen halen terih kılavuzu yayımlanmamış ve atama işlemlerine başlanılamamıştır. Eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen unvan değişikliği sürecinin halen tamamlanmamış, tercihlerin alınmamış ve atamaların gerçekleştirilememiş olması adayların mağduriyetlerine sebebiyet vermekte; kamu hizmetinin eksik yürütülmesine, emek ve zaman kaybına yol açmaktadır.

Bu itibarla (Bakanlığın görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli ve sık aralıklarla gerçekleştirmediği hususu da dikkate alınarak) unvan değişikliği sınavına dayalı atama takviminin ilan edilerek, tercih kılavuzunun bir an önce yayınlanması ile atama işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.