Öne Çıkanlar MEB MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi

Unvan Değişikliği Sınavları (31 Ağustos 2021)

Genel Sekreter Latif Selvi imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal kadrolar için unvan değişikliği yazılı sınavları 3-4 Mart 2021 tarihleri arasında yapılmış ve yazılı sınavda başarılı olan (60 ve üzere puan alan) eğitim çalışanları 27-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında sözlü sınavlara katılmışlardır.

Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra, adaylara yazılı sınavlarda almış oldukları puanlar ile sözlü sınav puanları arasında bir farklılık olmadığı görülmüştür. Bu durumda mezkur yönetmelik hükümleri gereğince sözlü sınavda asgari başarı puanının (yazılı puanından farklı olarak) 70 olması nedeniyle, çok sayıda aday atama hakkından mahrum kalacaktır. Yazılı ve sözlü sınavlardaki asgari başarı puanı farklılığından kaynaklı olarak hem adaylar mağdur olacak hem de çok sayıda münhal kadroya yine atama yapılamamış olacak, kamu hizmetinin eksik yürütülmesi yanında emek ve zaman kaybına neden olunacaktır.

Bu itibarla (Bakanlığın görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının düzenli ve sık aralıklarla gerçekleştirmediği hususu da dikkate alınarak) bahse konu unvan değişikliği sınavına münhasır olmak üzere sözlü sınav başarı puanının 60'a çekilmesi veya atamaya esas puanı 60 ve üzeri puanı olan adaylara tercih hakkı verilmesi noktasında geçici bir düzenleme yapılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.