Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları

Yer Değişikliği Takvimi (5 Ocak 2023)

Genel Başkan Yardımcısı Yasan Yalçın Yayla imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan (652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken ön başvurunun son günü itibarıyla sözleşme gereği üç yıllık çalışma sürecini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlar dahil olmak üzere) kadrolu öğretmenlerin 2023 yılı yarıyıl tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değişikliği işlemleri için duyuru yayımlanmıştır.

Buna göre başvuru işlemleri 6 Ocak 2023 tarihinde, tercihlerin alınması 16 Ocak 2023 tarihinde atamalar ise 18 Ocak 2023 tarihinde tamamlanmış olacaktır.

Ancak halen, TBMM Başkanlığına sevk edilen ve bu ay içinde kanunlaşması beklenen kanun tasarısına göre halen 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta olanlar, sözleşmeli hizmet sürelerine bakılmaksızın öğretmen kadrolarına atanacaklardır. Bahse konu öğretmenler, bu kanun tasarısıyla aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değişikliği işlemleri için başvuru hakkına da sahip olacaklardır.

Bu itibarla, Bakanlığınızca 2023 yılı yarıyıl tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği işlemleri başvuru, tercih ve atama takviminin yarıyıl tatilini de kapsayacak şekilde uzatılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.