Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

6772 Sayılı Karar Resmi Gazete'de (28 Ocak 2023)

Ekli “Hazinenin Katılım Finans Kefalet Anonim Şirketine İştirak Etmesine İlişkin Karar”m yürürlüğe konulmasına, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 217 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

HAZİNENİN KATILIM FİNANS KEFALET ANONİM ŞİRKETİNE İŞTİRAK ETMESİNE İLİŞKİN KARAR

İştirake ilişkin hükümler

MADDE 1- (1) Hâzinenin, kurulacak olan Katılım Finans Kefalet Anonim Şirketine, %4 oranında hisse ile iştirak etmesine ve 24.000.000 TL kuruluş sermayesi aktarmasına karar verilmiştir.

(2) Kuruluş sermayesi kapsamında mezkûr Şirkete yapılacak aktarımlar Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır.

(3) Hazineye ait olan hisselerden kaynaklanan paydaşlık haklarını kullanmaya, yeni paylar devralmaya veya payları devretmeye Hazine ve Maliye Bakanı yetkilidir.

Yürürlük

MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.