Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge öğretmen ÖSYM

Ek Zam Konusunda İstişare Mekanizması İşletilmeliydi

Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, “Biz diyoruz ki, ekonomik çözümlemeler sadece sermaye kesimine dönük olmamalı. Bilakis, ekonomik sistemin temel yapısı, yeniden dağıtım ilkesi çerçevesinde, emek kesimidir. Ekonomi sadece finans üzerinden okunamaz. Ekonomi politikaları bilakis üretim ve dağıtım konusunu merkeze alarak şekillendirilmelidir. Yani reel ekonomi merkeze alınmalı, finansal denge de bu çerçevede oturtulmalı.

Marketlerde fiyatlar el yakıyor, enerji ve petrol fiyatları konusunda bırakın indirimi, yükselişler devam ediyor. Stokçulukla ilgili bazı tedbirler var. Fakat bu tedbirlerden istenilen sonuçlar alınamıyor. Kısmi de olsa fiyat istikrarına rağmen, stokçular bir şekilde boşluk buluyorlar. Dolayısıyla sabit gelirlilerin alım gücü, yine erimeye devam ediyor. İşte bütün bunların önüne geçmek için ‘istişare mekanizmasını’ güçlü bir şekilde işletmek gerekiyor. Bir meseleyi konunun taraflarıyla istişare etmeden halletmeye çalışmak bazı zaafların, hatta istismarların kapısını aralıyor.

Çalıştığımız, hizmet ürettiğimiz alanın, yürüttüğümüz kamu hizmetinin çerçevesiyle ilgili değerlendirmeler, eleştiriler, öneriler, teklif ve tepkiler üretmek de var. Sendikacılığın sadece üye kaydederek yapılmayacağını, toplu sözleme imzalamakla sınırlı kalamayacağını, mali ve sosyal hakları artırmanın, çalışma şartlarını insan onuruna, saygın iş anlayışına uygun hale getirmenin yeterli olmayacağını çok iyi biliyoruz. Bizi diğerlerinden ayıran başka bir husus daha var: Biz bütün mazlumların, bütün ezilenlerin ve nihayet dünya ölçeğindeki emek kesimlerinin da yanındayız. Biz, dünyanın farklı ülkelerinde yaşananları, denge değişimlerini, nimet-külfet dengesinin küresel boyuttaki vahametini takip etmek durumundayız.

Biz Ulaştırma Memur-Sen’imizi değerlerinden zerre taviz vermeden gece gündüz verdiği mücadeleden biliriz. Havacılık tazminatı kazanımının elde edilmesi sürecinde yaşananları yakından bilen, bir sendikacı olarak diyorum ki; sendika nasıl hak kazanır bir incelesinler. TCDD’nin özelleştirilmesine ilişkin estirilen rüzgâra karşı hakikati, gerçeği ve yılmadan usanmadan doğruyu dile getirme azmi gösteren Ulaştırma Memur-Sen, bu vasfıyla bir simgedir, bir duruştur.

İşte Ulaştırma Memur-Sen bu ilkeden hareketle tıpkı yetkide bir numara olan diğer hizmet kollarındaki sendikalarımız gibi, değerler sendikacılığının misyonuyla emek mücadelesinin öncüsü olmayı hak ediyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ali YalçınEk Zam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.