Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi

Enflasyon İçin Gözler Yılın İlk Çeyreğinde

Enflasyonla ilgili olumlu gelişmeleri gelecek yılın ilk çeyreğinde görmeye başlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Orta Vadeli Programı açıkladıktan sonra Türk ekonomisine yönelik artan ilgili G20 toplantısında da görmüştük. ABD'de bu ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti. Bu Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir.

Gerek Hazine ve Maliye Bakanım Mehmet Şimşek gerek Hazine'deki arkadaşlar gerekse Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, onlar bu noktada önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibariyle olumlu neticeleri almaya başlayacağımızı söylüyorlar. Biz de onlara güveniyoruz, inanıyoruz. Programa yabancıların bakışı da olumlu.

Orta Vadeli Programı açıkladıktan sonra Türk ekonomisine yönelik artan ilgili G20 toplantısında da görmüştük. ABD'de bu ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti. Bu nedir? Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir. Hükümetimizin ortaya koyduğu hedeflerin gerçekçi olduğunun ve Türkiye'nin bunlara ulaşabileceğinden kimsenin şüphesi olmadığının kanıtıdır. Biliyorsunuz Orta Vadeli Program'ın çeşitli ayakları bulunuyor. Tüm dünyanın da sorunu olan yüksek enflasyonla mücadele bizim de programımızın ana hedeflerinden biri. Bunu neyle sağlayacağız? Mali disiplinle, yapısal reformlarla ekonomimizi her türlü fırtınaya dayanıklı hale getireceğiz. Biz bunu daha önce yaptık, yine yaparız. Programımızın en önemli ayaklarından biri de yabancı yatırımın ülkemize çekilmesi. Sadece programı hazırlayıp, duyurmak bile yabancı yatırımcılarda iştah oluşturdu. Bu rüzgarı arkamıza alarak hedeflerimize doğru hızla yürüyeceğiz.'' dedi.

"AK Parti Şehir Buluşmaları" kapsamında Kars'a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ''Herkes emin olsun ki başta emeklilerimiz olmak üzere, bütün çalışanlarımızla çiftçimiz, işçimiz, esnafımız, sanayicimiz bütün toplum kesimleriyle ilgili Orta Vadeli Program çerçevesinde daha iyi bir ekonomik noktaya taşıma hususunda kararlıyız ve yatırım, üretim, istihdam, ihracat odaklı cari fazlaya dayalı büyüme modelimizi istikrar ve güven içerisinde mutlaka gerçekleştirip insanlarımızın ekonomik düzeyini çok daha iyi bir noktaya hep beraber taşıyacağız. Orta Vadeli Programın sonunda kişi başına düşen milli geliri 14-15 bin dolarlara çıkartacak bir noktayı hep beraber yakalayacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.