Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Hedef Tek Haneli Enflasyon

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Nice'ın, Cannes'ın talepleri farklı, Londra'nın, Lizbon'un talepleri farklı, kara Avrupası'nın talepleri de farklı. Bunu karşılayacak tek ülke Türkiye. Yeter mi? Hayır. Rusya'nın, Orta Doğu'nun ve Afrika'nın da taleplerini karşılayacak tek ülke Türkiye'dir. Herkese yakın, herkesle ev sahipliği yapacak ve herkesle ev sahipliğini en iyi şekilde gerçekleştirecek bir ülke Türkiye. 2021 yılında Türkiye bunu kanıtladı. 2021'de gerek sanayi üretiminde, ticarette büyüme sağlayarak yüzde 11 gibi büyük bir rakamla bunu kapattı. Salgın bitti, işler toparlanıyor derken malum Karadeniz'deki kriz... Türkiye dengeli, özgüvenli bir liderlikle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde önemli bir duruş sergiliyor ve gereğini yapıyor.

Dünyanın 1,3 milyarlık insanına 26 trilyonluk ticaret hacmine sahip merkezlere, 3,5-4 saatte ulaşma şansına sahip ender ülkelerden biri. Bunu en iyi şekilde kullanacağız.

Türkiye dengeli, özgüvenli ve bulunduğu konumun hakkını verecek bir liderlikle, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde önemli bir duruş sergiliyor.

Türkiye'ye yatırım yaparsanız, malınız da canınız da güven altındadır.

Ocak ve şubattaki ihracatımız artarak devam etti. Yıllıklandırılmış olarak 231 milyar doları aştık. Enflasyonla mücadele ediyoruz. Gerek yurt dışındaki arzdan gerek emtia fiyatları ve lojistikte gerginliklerden kaynaklı fiyat artışlarıyla mücadele ediyoruz gerekse 'Yeni Türkiye Ekonomi Modeli'nin risklerini bertaraf edecek adımlar atarak en iyi şekilde uygulamaları ortaya koyuyoruz. Enflasyonu yıl sonu itibarıyla inşallah belli bir seviyeye getirip, 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımızla yolumuza devam ediyoruz.

Enflasyonda yaz aylarından itibaren düşüşü ve hızlı bir şekilde normalleşmeyi hep beraber görmüş olacağız.

Ofis, teknoloji yoğun, katma değeri yüksek ve istihdam yaratan yatırımları destekleyerek bu yatırımlara ilişkin tüm süreçleri yatırımcı adına takip ediyor. Bu robotik bir anlayışla değil, geleneksel Türk misafirperverliği anlayışıyla yerine getiriliyor. Bir problem yaşadığınızda bize hemen ulaşırsınız. En sevmediğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde hızlı adımlar atıyoruz. İşte bir örnek, 2020-2021'i bu kadar hızlı ve başarılı geçirmemizin nedeni de sistem değişikliğinin krizler karşısındaki denenmişliğini de yaşamış olduk. Yatırım Ofisi'nin uzman kadrosu, yatırımcılara İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Arapça, Japonca ve Çince dahil pek çok dilde hizmet sunmaktadır.

Güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğiz. Son 19 yıllık dönemde nüfus artışı, iç göç, kentsel dönüşüm ve hızlı kentleşme gibi nedenlerle her yıl ortalama 500-550 bin konut üretilmekte ve konut ihtiyacı da her geçen gün artmaktadır. Nitekim 2021 yılında 1,5 milyona yakın konut satıldı. Konutçuların işleri iyi, karlar da yüksek. Karlarınızı maksimize ederken piyasaya da sıkıntı yapmayın.

Siz değerli gayrimenkul yatırımcılarını fon yöneticilerini Türkiye'de fiyatların da çok uygun olması hasebiyle yatırım yapmaya davet ediyorum.

Türkiye yatırım yapılabilir ülkeler sırasında birinci sırada, şimdi artık hedef Türkiye, hedef kar maksimizasyonu. Bunu yaparken de ulusal çıkarlarımızın gerektirdiği şekilde adımları ülkemizin ve yatırımcılarımızın lehine atacağız.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Enflasyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.