Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Alper Özüpak'tan Birleşme Çağrısı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  İl Koordinatörü Alper Özüpak, "Biz Yıllardır EYT için yani gasp edilen haklarımızı geri almak için mücadele ederken, ABO, GSS, Kıdem tazminatı, staj, son zamanlarda TES ve şimdi de emeklilikte güne takılanlar (EGT)'yi işçi, emekçinin başına bela edecekler.

Kısa dönem çalışan yarım maaş alacak ve emeklilik primi yatırılmayacak. 30 günde 2 işçi çalıştırılacak, yarım maaş verilecek ve prim yatırılmadıgı için prim günü eksikliği yaşamaya başlayacak olan işçi sınıfı için doğru ve hakkaniyetli bir kanun çıkarmayan bu patron koruyucu siyasi zihniyetten kurtulmak gerekiyor. İşçiyi ve emekçiyi düşünen bir siyasi anlayış getirmeliyiz.

Çıkarılan bir kanun gösterin 18 yılda işçi emekçi için destek olan bu kanunu aldık Allah razı olsun diyen var mı? Ben kendi adıma hakkımı helal etmiyorum. Bugün emekli olsam bin 281 TL maaş alacağım beni bu hale sokan mağdur eden düzenin ve zihniyetin karşısında olmaya işçi emekçi kardeşlerimizin birleşerek emekçi cephesiyle patron zihniyetini yıkan bir gelecegin yapılandırılmasının bizim elimizde olduğunu ve bu gücümüzü birleştirerek sonuç alabileceğimizi görmekteyim.

Peki sen, işçi kardeşim sen gücünün farkında mısın? Sen emekli kardeşim aldığım emekli maaşın faturalara yetmezken çocuğuna veremedigin para yüzünden mutsuz ve umutsuz değil misin? İşçi emekçi, emekliler birleşse yer yerinden oynar Çiftçi, memur birleşse yer yerinden oynar Ögrenci, ev kadını birleşse yer yerinden oynar Artık tek çare birleşmek ve haklarımız için tek ses tek yürek ses çıkarmaktan geçiyor. Gelin haklarımız için birleşelim ve bu patronlar yararına çıkarılan kanunları yırtıp atalım Yaşanabilir bir hayat için, geçinebilecegimiz maaş ve gelecege umutla bakabilmek için iyi bir emeklilik hakkı alacagımız gücümüz var yeter ki birleşelim." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.