Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı 4B statüsü

Bakan Bilgin'den İşbaşı Eğitim Programı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''İşbaşı Eğitim Programı; üretim içerisinde eğitimdir. Üretim içerisinde eğitime ilave istihdam yaratan işletmelerimize destek veriyoruz. Yeni işe aldıkları işçinin ücret ve primini biz sağlıyoruz. Burada şartımız; üç ay biz verdik, dokuz ay da siz çalıştıracaksınız. Altı ay aldıysanız üçle çarpacaksınız 18 ay da siz çalıştıracaksınız. Yani yaklaşık bir ve iki yıl iş garantili Aktif İşgücü Programını uygulamaya açtık. Bütün işletmeleri bu programa davet ediyorum.

Beyaz Bayrak törenini Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Ramazan Bayramı'ndan sonra gerçekleştireceğiz. Beyaz Bayrak, Türk-İş'te oluşturduğumuz bir fikirdi. TİSK'teki arkadaşlarımız da bu fikre sıcak bakıp, desteklediler. Kamuya olan sorumluluklarını yerine getiren, düzgün iş yapan ve örgütlü olan bütün işletmelere Beyaz Bayrak vereceğiz. Tıpkı beş yıldızlı otellerin kapısında olan yıldız gibi onların fabrikalarının önüne bu plaketi koyacağız ve bu beyaz bayrağı çekeceğiz. 'Burası düzgün işin yapıldığı yerdir, örgütlü iş yeridir' diyeceğiz. Bu proje, Türk çalışma hayatında sembolik bir değerinin olmasının yanında, Beyaz Bayrak olan işletmelerimize uyguladığımız birçok projede öncelik vereceğiz ve katkı sağlayacağız.

Başkanlık Sitemine geçiş bu demokratikleşme sürecinin en önemli adımıdır. Bunun tamamlanması gerekiyor. Bunun Seçim Kanunu'ndan diğer yasalara kadar bütün prosedürünün tamamlanması gerekiyor. Sonunda da bunun yeni bir anayasa ile taçlanması gerekiyor. Militarizmin ürünü olan, baskı rejimlerinin ürünü olan darbe anayasalarının artık Türkiye'ye tek maddesinin bile yakışmadığını hepimiz biliyoruz. Türkiye daha demokratik bir anayasa yaparak büyümesini daha ileri taşımalıdır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.