Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi Milli Eğitim Bakanlığı emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

CHP'li ve İYİ Parti'li Vekilden EYT Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "EYT'liler olmayan bir hakkı istemiyorlar. Yıllardır prim ödediler. O primin karşılığı emeklilik hakları var. Onu almak istiyorlar. Şunu söylemek istiyorum ki bir emekli emekli olana kadar 21 bin lira ile 55 bin lira arasında sadece emeklilikle ilgili prim ödüyorlar. Ödedikleri paranın karşılığını bekliyorlar.. EYT'lilerin bütçedeki yükünden bahsetmek istiyorum. Eğer biz 1 milyon EYT'li bekliyorsa, ki bunları hepsi aynı anda emekli olacak değil bazıları yıllara yayılacak. Bin 500 lira verileceğini varsayarsak bütçemizde bir yılda 18 milyar gibi bir rakam tutar. Bunun bütçedeki oranı yüzde 2'lik bir orandır. CHP açısından bu rakam tercih edilebilir bir rakam. Dolayısıyla bugün EYT'liye ayıracağımız pay, bütçeye bir yük getirmekten öte ekonomiye verilmiş can suyudur." dedi..

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda yaptığı açıklamada, "Bu konu iktidarın ya da muhalefetin tek başlarına çözebileceği bir konu değildir. Ortaya bir hesap konarak mevcut sistemde düzeltmeler yapmak gerekiyor. Bunun için de bir araştırma komisyonu kurulması lazım" dedi.

Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in online olarak gerçekleştirdiği toplantıda EYT sorununa ilişkin çözüm önerisini açıklayan İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, "EYT sorunu uzun süreden beri devam eden bir sorundur. Hiçbir siyasetçi bu soruna kayıtsız kalamaz. Şimdiki emeklilerin, EYT’lilere kıyasla daha az SGK prim günleri olmasına rağmen emekli olduklarını biliyoruz. Bu yüzden 10 bin gün civarında prim gün sayısı olan EYT’lilere yapılan adil değildir. Bu konu iktidarın ya da muhalefetin tek başlarına çözebileceği bir konu değildir. Ortaya bir hesap konarak mevcut sistemde düzeltmeler yapmak gerekiyor. Bunun için de bir araştırma komisyonu kurulması lazım.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.