Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu 25. Cüz Arapça Okunuşu

Emeklilerin, EYT’lilerin, Taşeron İşçisinin Beklentisi Var

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ''Asgari ücretle ilgili, son 5 aydır maalesef ocak ayında aldığımız zam 3 ay sonra özellikle gıdadaki yüksek enflasyondan dolayı eridi. Dar ve sabit gelirli, emekli, asgari ücretli çalışanlar bu ülkede en büyük sıkıntıyı çeken toplum kesimleri. Savaş olduğunu biliyorum, covıd diye bir hastalık hala devam ediyor ama insanlar son yıllarda görülmeyen bir şekilde ekonomik sıkıntı içerisindeler. Temennim oluşan enflasyon çerçevesinde kamuoyunu, asgari ücretliyi, dar ve sabit gelirliyi nefes aldıracak bir düzenleme olur diye arzu ediyorum. Talebimizde o. Özellikle sendikalaşma ile ilgili gayret sarf ediyorsunuz ama şu ana kadar bir netice alamadık. Türkiye’nin en önemli 500 firması var biz 100 tanesinde örgütlüyüz. Bizim bir beklentimiz var; yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Emeklilerin beklentisi var, EYT’lilerin beklentisi var. Bunlarla ilgili taşeron işçisinin beklentisi var. Bu toplantıdan sonra da güzel bir netice alır bu konuları bu sene içerisinde tamamlarsak kamuoyu da ben de işçi de memnun olur.'' dedi.

TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, ''Asgari ücret yıllık belirleniyor fakat vatandaşlarımızın beklentisi var. Hem işçi tarafının hem devletimizin hem de işletmelerimizin mutabakatıyla ara bir zam ihtiyacı olduğu konusunda mutabık kaldık, buraya severek, isteyerek geldik. Mevcut konjonktür sebebiyle vatandaşımızın beklentisinin karşılanması konusunda biz TİSK olarak tam bir mutabakatla buradayız. Bir taraftan emtia fiyatları, enerji fiyatları, yanı başımızda bir savaş var, bölgemizde bir savaş var. Vatandaşlarımız etkileniyor, aynı belirsizlikler işletmelerimizi, iş sahiplerini ve şirketleri de etkiliyor. Dolayısıyla yine dengeli bir asgari ücret tespiti yapılması konusunda TİSK elini taşın altına koyacaktır. Son buluşmamızda 20-30 yıldır konuşulan bazı şeyler hayata geçti. Bir tanesi çok güzel bir zam verildi. Enflasyonun üzerinde yüzde 50’lik bir net ücret zammı yapıldı. En az ilki kadar kıymetli ikincisi; uzun yıllardır konuşulan asgari ücretten vergi alınmamasını bu komisyon hayata geçirdi. Asgari ücretten vergi alınmıyor, tüm çalışanların asgari ücret kadar kısmından da vergi alınmaması bu komisyonun bir çıktısıdır. Güzel bir mutabakat olmuştur. Son buluşmamız yine 3 lü hiza ile tamamlanmıştı. Ben aynı şekilde hem vatandaşımızı koruyan kıymetli çalışanları 14 milyon insanı koruyan hem işletmelerimizi büyük küçük ayrımı yapmadan istihdam sağlayan ihracat yapan işletmelerimizi koruyan dengeli bir süreç olacağını, dengeli bir rakamda anlaşacağımızı ümit ediyorum. Bu sürecin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.