Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı 4B statüsü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı

EYT Bir Gecede Çıktı, İptali de Bir Gecede Çıkar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, Çalışma Bakan Yardımcısı 8 Eylül 2021’de yaptığımız görüşmede ‘küçük bir çalışma var’ dedi. Ancak tüm ısrarlarımıza rağmen bunun dışında bir bilgi verilmedi. Son haberler konusunda biz de yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. ABO’da bir düzeltme yapılmadan hangi formül gelirse gelsin çok anlamı olmayacak.

Hakkımıza sahip çıkmayı bilmemiz lazım. 4447 sayılı yasanın geri işletilmesine dönük düzenlemenin iptal edilmesini istiyoruz. Duruşumuz ve isteğimiz belli. Sonuna kadar bu duruşu göstereceğiz.

Miting düşüncemiz var. İstiyoruz ki en uygun zamanda olsun. Şu an balon haberlerle yürüyoruz. İstanbul ve Ankara’da en uygun zamanda miting yapmayı planlıyoruz. Öngörümüz 2023’de kalmadan bir seçim olacağı yönünde.

Şu anda da zaten bir miting halindeyiz. Herkesin gündemindeyiz. 2 milyonluk Maltepe mitingini 5 milyona çıkarmayacaksak bir anlamı da yok miting yapmanın. Bir an önce miting yapılması konusunu dernek başkanlarıyla yeniden değerlendiririz.

Muhalefet genel başkanlarıyla ortak açıklama yapılmasının hazırlığı içindeyiz. Görüşmelerimiz oluyor. Seçimi kaybetsem bile yokum” diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Yetkili ağızdan henüz bir şey duymadık. Plan Bütçe’de Çalışma Bakanımız asgari ücreti, 3600 ek göstergeyi dillendirdi ama EYT’den söz etmedi. Sayın Bilgin’den Sayın Cumhurbaşkanı’ndan duymadan hiçbir bilgiye itibar etmiyoruz. Biz çok kararlıyız. EYT Federasyonu olarak çözümümüz tek. 4447’de geriye işletilmenin iptali. Ortak bir çözüm formülü bulunacaksa o formülün hiç kimseyi mağdur etmemesi lazım.

Staj mağduriyeti de çalışma ve ilgi alanımız içinde. Yaş haddi ve ABO mağduriyeti her şeyin önüne geçmiş durumda. Stajda da en azından bir borçlanma getirilmesi lazım. Aslında ona bile gerek olmamalı.

EYT bir gecede çıktı, iptali de bir gecede çıkar. Kaynaklarımız derya deniz esasında. Önemli olan o kaynakları nerelerde kullanacağınız. 5-10 maaş olan bürokratlar var. O maaşlar bizlerin emekli maaşları.

Bu mücadeleyi kendimiz için olduğu kadar çocuklarımız için de veriyoruz. O yüzden kimse hakkından vazgeçmeyecek. Herkes fedakarlığını gösterecek. Her yerde olmaya gayret edecekler.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.