Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

EYT'lilere Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin, ‘’aileleri ile birlikte milyonlarca insanın problemi olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak isimlendirilen emekçilerimizin parti olarak her zaman yanlarında olduğumu belirttim. Emekçinin değil sermayenin yanında olan iktidar bu insanlar çalışırken emeklilik sisteminin kuralını değiştirmiş ve mağduriyet yaratmıştır. Mağdur edilen EYT’liler erken yaşta çalışmaya başlayıp, 20-25 yıllık mesai geçmişi olan emekçilerdir. Birçoğu işlerinin zorluğundan dolayı kronik rahatsız haline gelmiş durumda, kimisi ise yaşlarından dolayı iş bulamıyor, yaşı dolduğu için emekli de olamıyor adeta arafta bırakılmışlar. Bu İnsanlar ne yapacak? İş bulamayanlar ayrı, sağlık durumu çalışmaya elverişsiz olanlar ayrı mağdur durumda. İktidar bu konuya kulaklarını tıkamış, hiçbir çözüm üretmiyor. CHP’li Milletvekillerimiz bu işin takipçisi ve Mecliste de sesidir. EYT mağdurlarının bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadele etmeye de devam edeceğiz.

Zaten 20-25 yıldan fazla süredir 7-9 bin prim gününü doldurmuş ve zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışan EYT’lilerden daha ne kadar fedakarlık bekliyorlar bunu da iktidar yetkililerine soruyoruz.

Koronavirüs Salgını emekçiyi, işçiyi, esnafı, dar gelirli vatandaşları ekonomik anlamda kötü etkilemişken emeklilik hakkını alıp ama emekli olamayan EYT’liler biran evvel bu haklarına kavuşmalıdır. Suriyeli vatandaşlara “250 Milyar Lira harcadık harcamaya da devam ederiz” diyen iktidar  kendi vatandaşına, emek verenine yıllık 10-13 Milyar Lira’yı külfet sayması da ayrı bir sorundur.

Bu Mağduriyetin kaldırılması için iktidara çağrıda bulunuyoruz, ayrıca bu mağduriyetin giderilmesi için verilecek her türlü mücadelede biz EYT’lilerin yanında olduğumuzu birkez daha söylüyoruz.’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, söz aldığı meclis genel kurulunda; işsiz ve beş parasız kalan Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) emekli olmayı, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİKTES) öğretmenleri ile engelli öğretmenler, engelli memur adayları, atanamayan öğretmenler, sağlıkçılar, ücretli öğretmenler, usta öğreticiler, sözleşmeli memurlar ve 112 acilcilerin atama ve kadro beklediğini dile getirmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’EYT’liler diyorlar ki bizi unutmayın. Onları hiç unutmuyoruz. Sonuna kadar onların haklarını savunacağız. İşçilere kumpas kurdular. Ne kadar çok çalışır, ne kadar çok prim ödersen, o kadar az maaş alacaksın diyorlar. Patrona diyor ki, bana iş ver ama sigortalı yapma. Dünyada böyle bir garabet yok. Sadece bizde var. EYT’liler için de adalet diyoruz. Onları da kurtaracağız.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.