Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

EYT SYDD Başkanı Özüpak Meclis Kürsüsünden Seslendi

8 Temmuz 2020 tarihinde saat 11.00’da gerçekleştirilen İYİ Parti Grup Toplantısı’nda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, EYT, işsizlik, maaş ve daha bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Kürsüye çıkan Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, emeklilerin ülkenin ekonomisine çok büyük katkılar sağladığını ancak bu emeklerinin karşılığını almadığını, emeklilerin aylıkları arasında uçurum olduğunu ifade etti ve "Çalışanlarla yapılan ücret artırımı emeklilere de yansıtılmalı. Maaş artışları memur, işçi, Bağ-Kur ayrımı kaldırılarak yapılmalı. Emeklilik tek sisteme dönüştürülmelidir." dedi.

Kürsüye çıkan EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, "emeklilikte yaşa takılanların" sorunlarına değindi ve "Hukuk normlarına aykırı bir şekilde geriye işletilerek 1999'da çıkarılan yasayla mağdur edildik. Z kuşağı denilen gençler kendilerini ifade edebiliyorlar. Bizler ise yok sayılan X kuşağıyız." görüşünü savundu.

AK Parti iktidarına ve ittifakı olan MHP’ye resti çekip, sandık üzerinden gözdağı veren EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, kendilerinin yanında duranlardan yana oy kullanacaklarını tekrar hatırlattı ve “Mücadelemizde bugüne kadar olduğu gibi kırmadan, dökmeden, demokratik sınırlar içerisinde hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de haklı olmaktan doğan gücümüzle ilk fırsatta birlik ve beraberliğimizle en güzel tepkimiz demokratik hakkımızı kullanırken sandıkta tercihimizi bizi anlayan, bizi dinleyen ve yanımızda olanlardan yana kullanacağımızı bir kez daha bu kürsüden hatırlatırız.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Konuşan biz değiliz, konuşan milletin kendisi. Bu iş parti işi değil, insan işi, vatandaşın işi. Türkiye’yi yönetenler bu derde çözüm bulmak zorundadır. Meclis’e girdiğimizden beri EYT’li kardeşlerimiz için çok çalıştık. EYT’lileri namus meselesi ilan edenler seçimden sonra unuttu gitti. Hem EYT’lileri hem emeklileri konuşan başkanlarımıza Sayın Erdoğan’ın kulak vermesi gerekiyor. Vatandaşı yük görüp gereğini yapmazsanız, biz geleceğiz biz yapacağız bundan kimsenin endişesi olmasın. Sayın Erdoğan ve ekibinin yaptıkları Türkiye’ye olan güveni de zedeledi. Menemen bile zengin yemeği oldu. Millet suni gündemlerle boğulurken, onlar özel jetlerle seyahat etmeye, Saraylarda günlerini gün etmeye devam ediyor. Siz geçim sıkıntısı çekerken onlar saray soytarılarının borçlarını siliyor. Yapılamaz denileni yapan yol arkadaşlarım; Hazır olun. İktidar olacağız ve şahlanma neymiş herkese göstereceğiz. Kendilerini bu devletin sahibi sanan haramzadelere ülkenin gerçek sahibi kim göstereceğiz. İyileştirilmiş parlamenter sistemi ile ülkeyi gerçek sahibine vatandaşlarımıza vereceğiz. Bütün iftiralara rağmen yola çıktınız ve dimdik yürüyorsunuz. Koltukların değil milletin derdindesiniz. Allah haktan ve haklıdan yana olanların yanındadır. Allah iyilerden yanadır. Allah yar ve yardımcımız olsun Allah’a emanet kalın” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘’emeklilerimizin, emekli olamayan EYT’lilerimizin durumu ortada.  Besleyip büyüttüğü müteahhitlerin parasını eksiksiz ödeyen iktidarın,  en düşük memur emeklisine reva gördüğü 148 lira zam ortada. En düşük işçi emeklisine yapılan 72 lira zam ortada.  Emeklilerimize günlük 2 buçuk lira, günlük beş lira zammı reva gören hükümet,  Türkiye’de açlık sınırının 2431 lira,  yoksulluk sınırının da 7942 lira olduğunu bilmiyor mu? Milyonlarca vatandaşı yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan bir ülkenin ekonomisi, nasıl oluyor da uçan ekonomi oluyor? Damat Bakan’a göre borsamız rekor kırıyor,  kayınpederine göre şahlanmamıza herkes tanık oluyor. Sözüm ona dünya bize hayran, Avrupa bizi kıskanıyor. Ama nedense ne bu rekorlar, ne de bu şahlanma, aziz milletimin tek bir ferdinin hanesine uğramıyor.’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.