Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

EYT ve Taşeron İçin Teklif Geldi

4/D işçi maaşları ve EYT ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinden bahsetti. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından cevaplandırılması istemiyle sorular yönelten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, öncelikle taşeron işçilere verilen sözlerin tutulmasını istedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "24 Aralık 2017 Tarihinde yayınlanan 696 Sayılı KHK ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Hizmet Alım (Taşeron) yöntemiyle çalışan 900 bin işçi Devlet Kadrolarına veya Kamu Kuruluşlarına ait şirketlere işçi statüsünde geçiş yaptı. Geçiş yapan personel içerisinde teknik konularda görev yapan yüksekokul mezunları da bulunmaktadır. Bu yüksekokul mezunları, diğer işçiler gibi aynı şartlar altında çalışmaktadırlar. Geçiş yapan personelin Ücretleri ile Sosyal Hakları, 12 Nisan 2018 Tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23. Maddesi Uyarınca düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile geçiş yapan işçilerin ücretleri ve sosyal hakları 31.10.2020 tarihine kadar altı ayda bir yüzde 4 zam gelecek şekilde belirlenmiştir. Asgari ücrete gelen zamlarla işçilerimizin maaşları, asgari ücretin bile altında kalmıştır. Ekonomik olarak zor günlerden geçen işçi kardeşlerimiz maaşları Pandemiyle birlikte adeta erimiştir." diye konuştu.

"Paraları pul olan bu işçi kardeşlerimize çalıştıkları için doğrudan nakit desteği sağlanmamış ve işçilerimiz diğer yardımlardan da faydalanamamışlardır." ifadelerini de kullanan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a "31.10.2020 tarihinden itibaren işçilerimizin ücretlerine uygulanacak zam oranlarıyla ve diğer özlük haklarıyla ilgili, bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır? Enflasyonunun ayarlamalı da olsa yükseldiği bu dönemde, bakanlığınız işçilerimizi enflasyona karşı korumaya yönelik bir çalışma yapmakta mıdır? İşçi ücretlerine, memur maaşlarında uygulandığı gibi, Enflasyon Farkı Oranı adı altında bir uygulamaya yönelik çalışmanız var mıdır? İlgili kanunla, geçiş yapan yüksekokul mezunlarının sosyal hakları üzerine yönelik bir çalışma var mıdır?" şeklinde sorular yöneltti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.