Öne Çıkanlar Ahilik ve Fetüvvet Dersi 25. Cüz Arapça Okunuşu emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu

Özüpak'tan 'Kıdem Fonu' Açıklaması

Özellikle kıdem tazminatı konusundaki gelişmeleri dikkatle izlediklerini kaydeden Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Ekimde Meclis'in açılmasıyla kıdem tazminatı fonunun tekrar gündeme gelmesini istemiyoruz" dedi.

EYT mağduriyetinin 21'inci yılında sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan EYTSYDD ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Meclis'te yeni dönemin başlamasıyla birlikte "Kıdem Tazminatı Fonu"nun yeniden gündeme getirilebileceğine dikkati çekti.

"Ekimde Meclis'in açılmasıyla kıdem tazminatı fonunun tekrar gündeme gelmesini istemiyoruz" diyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT ve diğer sosyal güvenlik sorunlarının Meclis'te çözüleceğini belirtti.

Yeni dönemde Meclis'teki girişimlerine ağırlık vereceklerini kaydeden Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Cumhur İttifakı ortaklarıyla bir iletişim sağlayamadıklarını, ancak yine de baskı unsuru olmaya devam edeceklerini ve gelişmeleri tüm EYT'lilerle paylaşacaklarını belirtti.

"Bütün kapıları tek tek çalacağız" diyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, CHP ve İYİ Parti'den noter onaylı taahhütname istediklerini, ancak pandemi nedeniyle sürecin kesintiye uğradığını belirterek, "Artık vaat istemiyoruz. Muhalefetten noter onaylı taahhütname istedik. Hayır demediler. İnşallah en kısa sürede bu belgeleri tanzim ettirip sizlerle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Türkiye'de artık herkesin EYT'nin haklılığını teslim ettiğini ve EYT'nin haklılığından kimsenin şüphe duymadığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın bizi bizden dinlemesi gerektiği konusunda ısrarcıyız. Dilekçelerimiz, mektuplarımız, fakslarımız, görüşme taleplerimiz çok kez makama ulaştırıldı, ancak bir geri dönüş olmadı. Son olarak kendisine 4 sayfalık bir mektubu iadeli taahhütlü olarak gönderdik. Alındı belgesini de paylaşacağız. 21. yılımızda 7 muhalefet partisiyle görüşme yaptık. Haksızsınız diyen yok. Çözümümüz var, diyorlar. Bu anlamda EYT tamamen birleştirici güç. Zannetmeyin ki Cumhurbaşkanımız bizi bilmiyor, zannetmeyin ki hükümetimiz bizi bilmiyor. Ne kadar öteleyebilirse kardır diye düşünüyorlar herhalde. Bütçeye yük söylemini kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz zaten bizden isteneni ikinci tura dönmüşler olarak, prim ve vergilerimizi peşinen ödenen kişiler olarak, maalesef görmezden duymazdan geliniyor. Asla yılmadığımızı ve yılmayacağımızı her defasında belirtiyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Hepimizin bir oy hakkı var. O Meclis'i bizler seçiyoruz. Yapılanı unutmayız, ama sabretmek zorundayız. Bizim sorunumuzu siyasetçiler çözecek." dedi.

EYT'lilerin bu güne kadar 23 dernek kurduğunu belirterek, EYT'lileri derneklere üye olmaya çağıran Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Elinizden alınan hakkınız için mücadele etmek zorundasınız. İnanıyorum ki hem il derneklerine sahip çıkacaksınız, hem de mücadelede her yerde olacaksınız." diye konuştu.

EYT'lilerden gelen miting ve eylem taleplerine de yanıt veren Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) ve Marmara EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Biz her zaman çalışmalarımızı yasal zeminlerde yaptık ve böyle de devam edeceğiz. Pandemiz süreci bizleri gerçekten olumsuz etkiledi. Sosyal medya elimiz ayağımız oldu. Bütün arkadaşlarımızı bu mecralara bekliyoruz. Biz de teknolojiden anlamıyoruz, çocuklarımızdan destek alıyoruz. Sonradan öğrendik teknolojiyi, ama yapıyoruz. Pandemi döneminde sosyal medya en büyük mücadele alanımız. Bundan vazgeçmeyin, bıkmayın, yorulmayın. Umutsuzluğa yer yok. Pandemide elimiz kolumuz bağlı, miting yapamıyoruz, salon toplantısı yapamıyoruz. Ama Twitter var, orası bizim. Derneklere üye olun. Siz varsanız o dernekler var." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.