Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

750 Engelli Öğretmen Ataması Yapılacak

2021 yılında 20 bin ve 15 bin öğretmen atamalarının ardından şimdi de 750 engelli öğretmen ataması yapılacağı müjdesi geldi. Gözler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları atama bekleyen engelli öğretmenleri de yakından ilgilendiriyordu. Merakla beklenen açıklama acaba nedir?

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 750 engelli öğretmen atamasının yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyu "750 engelli öğretmenimizin atamasının yapılacağını bu vesile ile duyurmak istiyorum." sözleri ile açıkladı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya TBMM konuşmasında, engelli öğretmen ataması ve PIKTES öğretmenlerine kadroya değinmiş “Kadrolu öğretmen”, “sözleşmeli öğretmen”, “ücretli öğretmen” diye ucube bir ayrım olmaz; öğretmen öğretmendir. 2.511 engelli öğretmen var, bunların atamasını yapamıyoruz. 3.900 PIKTES öğretmeleri var, bunların atamasını yapamıyoruz. 15 bin öğretmen alınacağı söylendi ama karma yolla alınacağı söylendi. Bu karma yolla ne demek? 31 Ocak 2022 tarihinde alınacak öğretmeni bugünden açıklıyorsunuz; 2020 KPSS puanı olanların sadece 360’ı müracaat edebilecek, bu haksızlık ve adaletsizliktir, bunları çözmemiz gerekiyor." demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 750 öğretmen ataması için başvuruların ne zaman alınacağı ve atamanın ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Sürece ilişkin ilanın önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.