Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

Atama Bekleyen Engelliler Bakan Selçuk İle Görüştü

Görüşme, sıcak bir karşılama ile başladı, samimi ve ortam ile sona erdi. Görüşme esnasında engelli bireylerin ve atama bekleyen engellilerin talepleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sunuldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, görüşme esnasında; Ekim ile Ocak tarihleri arasında bir atama yapılacağını belirtti.

Engelli atamalarındaki kadroların gittikçe düştüğü ve kamuda engelli kotasının yetersiz olduğunun vurgulandığı görüşmede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuyla ilgili olarak; “şahsım ve Bakanlık olarak süreci özverili ve hassasiyetle gözlemlediğini; diğer bakanlıkların kota doluluğu nedeniyle kadro veremediğini, kotayla ilgili yetkili mercii Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı atamasının Aralık 2021 veya Ocak 2022 ayında yapılacağını” açıklamasında bulundu.

Engelli maaşlarında bulunan ‘gelir ibaresi’ şartlarının değiştirilmesi ya da revize edilmesinin talep edilmesi üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; ‘konuyu yakından takip edeceğini‘ söyledi.

Engellilerin genel idare kadrosuna atamalarının yapılmasının talep edilmesi üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; bu talebin 657 Memurlar yasasıyla ilgili olduğunu, bakanlık olarak bir yetkilerinin bulunmadığını ifade etti.

Görüşmenin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.