Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

EKPSS Ek Başvuru ve Atama Talebi

Daha 2020 yılının ortasındayız ve sınava uzun bir süre var. Doğal olarak atama bekleyen engelli memur adayları ek başvuru ve sınav öncesi atama talep ediyor. Seslerini duyurmak isteyen engelli memur adayları; sosyal medya başta olmak üzere tüm iletişim araçlarını kullanıyor. Son olarak #engelliyesinavoncesi5binkadro, #engelliler5binkadrobekliyor, #engellilere5binkadro, #Ekpssekbaşvuru gibi taglar ile twitter etkinliği düzenleyen atama bekleyen engelli memur adaylarının haklı talepleri yetkililer tarafından yerine getirilmelidir. EKPSS’nin Covid 19 nedeniyle Ekim ayına ertelenmesinin ardından başvuru yapamayanlar EKPSS için ek başvuru talebinde bulunuyorlar. 

2 yılda bir yapılan sınavın neredeyse 1 yıl ileriye ertelenmesi atama bekleyen engelli memur adaylarını ve sınava katılacak adayların canını bir hayli sıkmış olsa da EKPSS’de ek başvuru açılması ve sınav öncesi atama yapılması moral deposu olacaktır.

Bakanlığın verilerine göre 2019 yılı itibarıyla 56 bin 500 engelli birey kamuda memur olarak istihdam edilmektedir. 2020 yılında daha çok engelli adayın atanması için sınav öncesi ek başvuru ve atama yapılmalıdır.

EKPSS’nin, 26 Nisan’dan 11 Ekim 2020 tarihine ertelenmiş olması Covid-19 sebebiyle işinden çıkarılan, iş arayan, yeni heyet raporu almış olan ve değişik nedenlerle sınav başvuru tarihlerini kaçırmış engelli bireylerin mağdur olmasına neden oldu.

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Covid-19 salgını döneminde güvenlik nedeniyle seyahat izin belgesi başvurularında olduğu gibi, heyet raporu gibi kanıtlayıcı belgelerin e-devlete yüklenerek EKPPS başvurularının tekrar alınmasını talep ediyor.

Ek başvuru tarihi ve atama talep eden engelli memur adayları ‘’engellilerin atama hakları verilsin sesimiz duyusun mağduriyetimiz son bulsun.’’ diyor.

Özellikle ortaöğretim mezuniyetinden EKPSS’ye katılanların mağdur olduğunun belirtildiği tweetlerde ortaöğretim mezuniyetinde yığılma olmasından dolayı atanmada güçlük çekildiği belirtiliyor.

Son iki atamada az alım olduğu, ortaöğretimde puanın 87’de kaldığı bilinmektedir. Yine diğer yıllarda çok iyi alımlar olduğu en az alımın 2018-2019-2020de olduğu aşikardır.

Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre; yıllara göre ayrılan toplam kontenjanlar 

2012 yılında ilan edilen toplam kadro sayısı 7746, 2013 yılında ilan edilen toplam kadro sayısı 6121, 2014 yılında ilan edilen toplam kadro sayısı 5771, 2016 yılında ilan edilen toplam kadro sayısı 6113, 2017 yılında ilan edilen toplam kadro sayısı 2545, 2018 yılında ilan edilen toplam kadro sayısı 2500, 2019 yılında ilan edilen toplam kadro sayısı 1304.

Verilerden görüldüğü üzere ilan edilen kadro sayıları giderek azalmıştır. Haliyle atama bekleyen engelli memur adayları ''yürekten soruyoruz size, bu adalet midir?'' diye soruyorlar.

Tüm bu mağduriyetlerin yetkililer tarafından en kısa sürede çözülmesi gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Suat taştan 4 yıl önce

3 yıldır atama bekliyoruz mağduruz ne çalışa biliyor nede başka bir şey yapabiliyoruz lütfen %3 engelli kontenjanı mı açın bize atama verin gerçekten çok dardayız yardımlarınızı bekliyoruz

Avatar
Özel 4 yıl önce

Babam ve annem evden ayrilacaksam ben eşim yeni evime alacağim daha sonra Engelli maaşı 510TL alıp elektrik ve su faturasi ödeme verilecek param yok zaten çok üzgünüm.
Sana yalvarırım B.belediye işe çalişmak istiyorum. Olmazsa eşim hala tartısmaya devam ederiz. özür diliyorum istiyor ediyor