Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Engelli Personel Çalıştırma Oranının Artırılması Soru Önergesi

Teklif ile, kamu kuruluşlarında ve özel sektörde engelli personel çalıştırma oranının %3'den %6'ya çıkarılması amaçlanmaktadır.

Bu Kanun Teklifi ile; 657 Sayılı Kanun'un engelli personel çaıştırma yükümlülüğü hususlarını düzenleyen 53'üncü maddesi ile 4857 Sayılı İş Kanunu'nun engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu ile ilgili hususları düzenleyen 30'uncu maddesinde değişiklik öngörülmüştür.

Buna göre;

657 Sayılı Kanun'un engelli personel çalıştırma yükümlülüğü hususlarını düzenleyen 53'üncü maddesinde yapılan değişiklik ile kamu kuruluşlarında engelli personel çalıştırma oranı %3'den %6'ya yükseltilmektedir. Böylece kamu kurumlarında, engelli vatandaş çalıştırma zorunluluğu üç katına çıkarılmaktadır.

4857 Sayılı İş Kanunu'nun engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu ile ilgili hususları düzenleyen 30'uncu maddesinde yapılan değişiklik ile kamuda %4 olan zorunlu engelli ve hükümlü çalıştırma oranı %8'e, özek sektörde ise %3 olan bu oran %6'ya yükseltilmiştir. Böylece, kamuda ve özel sektörde zorunlu engelli istihdamı iki katına çıkarılmıştır.

DEVLET MEMURLARI KANUNU VE İŞ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 53'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan ''%3'' ibaresi ''%6'' şeklinde ve ''%3''ün ibaresi ''%6''ın şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30'uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan ''yüzde üç'' ibaresi ''yüzde altı'' şeklinde ve ''yüzde dört'' ibaresi ''yüzde sekiz'' şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Ordu 3 yıl önce

Bu oldu mu istenenmi anlamadım ben