Öne Çıkanlar MEB Elektronik Sınav 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları

Engelsiz Vizyon Belgesi ve Engelli Hakları Eylem Planı Açıklaması

2002'den bu yana engellilerin hayatını ve eğitimini kolaylaştıracak adımlar atıldığını kaydeden, Engelsiz Vizyon Belgesi ve Engelli Hakları Eylem Planı’nın son şekle geldiğini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son taslağın üzerinden geçtikten sonra yakında yayınlayacaklarının müjdesini verdi ve böylelikle engelli bireylere yönelik Ulusal Erken Müdahale Eylem Planı’nın bu vizyon belgesinden sonra başlamış olacağını belirtti.

Engelsiz üniversite düşüncesinin, toplumun tüm kesimlerinin önlerindeki fiziki, toplumsal, kültürel ve ekonomik her türlü engeli aşabildiği, "Engelsiz Türkiye" idealinin temel unsurlarından biri olduğunu kaydeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Engelli bireylerin yükseköğrenim haklarını tam, etkin ve eşit şekilde kullanabildikleri engelsiz üniversiteleri, hep beraber bölüm bölüm, fakülte fakülte ve kampüs kampüs el birliğiyle inşa etmeyi çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Verilecek ödüllerin üniversite eğitimi gören engelli öğrenci sayısını artıracağının altını çizen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, insanı merkeze almayan, insana önem vermeyen ülkelerin, maddi açıdan ne kadar zengin olurlarsa olsunlar, insani gelişim açısından geride kaldığına işaret etti.

Salgın döneminden sonra engellilerimizin hayatını daha erişilebilir kılma noktasında daha büyük adımlar atacaklarını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, devlet olarak salgın boyunca birçok tedbir aldıklarını vurguladı.

Pandemi sürecinde engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için sıkı tedbirler aldıklarını dikkati çeken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevleri ve engelli bakımevlerinde çalışmaların devam ettiğini, engellerin ve özellikle yaşlıların bu dönemde yakın ilgiye ihtiyacı olduğunu, bakım merkezlerinde alınan çok sıkı tedbirler sayesinde mümkün olan en iyi korumayı sağladıklarını belirtti.

Engellilerin kendi işini kurabilmesine önem verdiklerini dile getiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yakın zamanda kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe desteğini 50 bin liradan 65 bin liraya yükselttiklerini, bu kapsamda şu ana kadar 2 bini aşkın engelliye 100 milyona yakın hibe desteği de sağlamış olduklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.