Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması Tercih Danışmanlığı Kılavuzu

Haziran'da EKPSS'den 10 Bin Engelli Ataması Yapılmalı

Engelli Koordinasyon Birim Başkanı Davut KONAKÇI; Yeniden Refah Partisi Engelli Koordinasyon Birim Başkanlığı olarak; 2018 ve 2020 Yıllarında yapılan EKPSS sınavına girmiş olan yüzbinlerce engelli aday, atama beklerken verilen 2140 engelli kadrosu bir kere daha engel olmuştur.

Haziran ayında kamuya 10.000 Engelli personel ataması ve kamuda engelli personel kotasının %6'ya çıkarılması beklenirken hükümetin bu konuya duyarsız kalmaması elzemdir.

Yeniden Refah Partisi Engelli Koordinasyon Birim Başkanlığı olarak İktidar kanadından ve ÖSYM’den beklentilerimiz;

Güncel EKPSS genel ve branş sıralamaların açıklanmasını talep ediyoruz. (Atanan adayların sıralamadan çıkarılarak, anlaşılır ve doğru bir şekilde güncel sıralamaları görmek istiyoruz)

KPSS ile oransal EKPSS atama takviminin açıklanmasını istiyoruz.

Atamalarda nitelikli kadrolar ve pozitif bilimlere yer verilmesi, Birleşmiş Milletler Engelli Haklarına dair Sözleşmenin tam ve etkin kullanılması.

Engellilerin iş kanununa göre olması gereken istihdamın korunması için caydırıcı yaptırımların arttırılması ve özel sektörde engellilerin koruma altına alınıp, beden işçisinden ziyade niteliklerine göre beyaz yaka alımlarının artması için devletin destek olmasını talep ediyoruz.

Engelli bireylerin çalışabilecekleri istihdam alanlarını ve koşulları sağlamak için devlet kurumları gerekli tedbirleri almakla mükelleftirler. Bu tedbirlerin alınması kamunun üstün yararının ayrılmaz bir parçasıdır.

Engelli bireyler için çalışmak sadece gelir elde etmek değil, aynı zamanda sosyalleşmek, özgüvenini geliştirmek ve potansiyelini kanıtlamak işlevi de görmektedir.

Engelli bireylerin haklı istihdam mücadelesi siyaset aranmaksızın çözüme kavuşturulmalıdır.

Engellinin durumu siyaset üstüdür ve engellinin yegane isteği Haziran'da Kamuya 10.000 atama ve kamuda engelli kotasının %6'ya çıkarılmasıdır.

Bu münasebetle Milli Görüşün temsilcisi Yeniden Refah Partisinin genç ve tecrübeli kadroları olarak “Engelli vatandaşlarımıza hizmet, inancımızın gereğidir” prensibini benimsemişizdir. Saygılarımızla." açıklamasını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.