Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Özel Tertibatlı Araçlar İçin Soru Önergesi

Engelli Kişilere Tanınan Muafiyetler kapsamında, özel tertibatlı araç ithalinde ''aracın serbest dolaşıma giriş işlemlerinin yapılacağı gümrük idaresine sunulduğu tarih itibarıyla, kayıt ve model yılı dahil, üç yıldan eski olmaması gerekir.'' ibaresi bulunmaktadır.

Engelli yurttaşlarımızın söz konusu kriteri maddi durumları gereği karşılamadıkları konusunda şikayetlerini bizlere bildirmiştir.

1- Özel tertibatlı araç ithalinde, araçların yaş sınırının yükseltilmesi düşünülmekte midir?

2- Hak sahibi ve ihtiyaçları oldukları halde, muafiyet kriteri nedeniyle, ekonomik olarak söz konusu araçları edinemeyen engelli yurttaşlarımızın mağduriyetleri nasıl giderilecektir? Bakanlığınızın bu konuda bir çalışması var mı?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-45419s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.