Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

19 Mayıs ve Ramazan Bayramı'nda 4 Günlük Yasak Gelebilir!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süredir mesaisini sürdürdüğü İstanbul Huber Köşkü’nden videokonferansla altıncı kez başkanlık edeceği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde milyonlarca genç ve sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş üstünü ilgilendiren kritik kararlar alınacak.

LGS ve YKS’nin yapılacağı tarihler belirlenecek mi 

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberindeki yazıya göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın farklı seçenekler üzerinde çalıştığı liselere giriş sınavı LGS’nin haziran ayının son haftasında gerçekleşebileceği belirtiliyor. Salgın sebebiyle daha önce 20-21 Haziran’dan 25-26 Temmuz’a ertelenen üniversite giriş sınavı YKS’nin de turizm sektörünün olumsuz etkilenebileceği görüşü üzerine yeniden haziran ayına çekilebileceği konuşuluyor.

“YKS TARİHİNE DOKUNMA”

Fakat YKS’nin haziran ayına geri alınacağı iddiaları üzerine milyonlarca öğrenci Twitter’dan “YKS Tarihine Dokunma” hashtag’i açmıştı. Yaklaşık 4.3 milyon öğrencinin gireceği her iki sınavla ilgili bütün etkenler ve öneriler göz önüne alınarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yapacağı sunumun ardından son karar kabinede verilecek.

65 YAŞ ÜSTÜNDEKİ 7 MİLYON KİŞİ İÇİN ESNETME FORMULLERİ

Toplantıda 21 Mart tarihinden bu yana sokağa çıkamayan 65 yaş üstündeki 7 milyon kişi için “esnetme” formülleri de konuşulacak. 65 yaş üstündeki vatandaşların belli gün vede saatlerde sokağa çıkma yasağının esnetilmesine dönük nihai kararın da çıkması öngörülüyor. Esnetme kararının 20 yaş altındakiler için de gündeme gelebileceği belirleniyor.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın son halini verdiği normalleşme eylem planı konusu da ele alınacak. 

İKİ BAYRAMDA 4 GÜN YASAK GELEBİLİR

Alışveriş merkezlerinin kademeli açılması planı, salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik vede Spor Bayramı’nı içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanması formülleri üzerinde duruluyor.

Hatta Ramazan Bayramı boyunca 23-24-25-26 Mayıs’ta 4 günlük yasak getirilmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.