Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Arızalı Tramvay Durağı Asansörü Vatandaşı Çileden Çıkardı

İstanbul'da yaşayan vatandaşların ulaşımda sıkça kullandığı ve en önemli aktarma noktalarından biri olan T4 (Mescidi Selam - Topkapı) Tramvay hattının Vatan durağının asansörü yaklaşık 1 yıldır çalışmıyor. Özellikle akülü ve manuel tekerlekli sandalye engelli vatandaşlar ile bebek arabası kullanan vatandaşlar başta olmak üzere, herkes bu ulaşım noktasındaki asansör arızasından mağdur olmuş durumda.

İBB Çözüm Merkezi'ne bu konuda talebini ileten engelli bir vatandaş, ''Değerli yolcumuz, Vatan istasyonunda bulunan asansörümüz kullanım ömrünü tamamlamış olup, yolcularımıza daha konforlu ve güvenli hizmet verebilmek amacıyla yenilenmektedir. Kasım ayında asansörümüzün devreye alınması planlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.'' şeklinde bir cevap aldığını belirtti.

Kasım Ayı'nın üzerinden haftalar geçti ve asansör arızası giderilmedi. Kısacası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bu durum çok kez iletilmesine rağmen hala bir çözüm bulunabilmiş değil.

Fotoğrafta görüldüğü üzere; ''Sizin İçin Yeniliyoruz'' başlığı ile arızalı asansörün etrafına asılan afişte ''daha güvenli ve konforlu hizmet verebilmek için asansörümüzü yeniliyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.'' uyarı yazısı yer almaktadır.

İBB başta olmak üzere tüm yetkililerin konu ile ilgilenmesi talep edilmektedir.

T4 TRAMVAY HATTI HAKKINDA KISA BİLGİ

1. Etabı 17 Eylül 2007 yılında, 2. Etabı 18 Mart 2009 yılında açılan T4 (Mescidi Selam - Topkapı) Tramvay hattı 15.3 uzunluğunda, 22 istasyondan oluşmaktadır. 

Cumhuriyet istasyonu haricindeki tüm istasyonlarda engelli ve yaşlı yolcuların erişimi için rampalar ile yer altı istasyonlarında asansör ve yürüyen merdivenler bulunan T4 Tramvay hattından; Kiptaş-Venezia İstasyonu'nda M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'na, Şehitlik İstasyonu’nda metrobüs işletmesine, Vatan İstasyonu’nda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1B Yenikapı-Kirazlı Metro hatlarına, Topkapı İstasyonu’nda T1 Bağcılar-Kabataş Tramvay Hattı ve metrobüs işletmesine aktarma yapılabilmektedir.

T4 TRAMVAY HATTI DURAKLARI

Topkapı, Fetihkapı, Vatan, Edirnekapı, Şehitlik, Demirkapı, Topçular, Rami, Uluyol - Bereç, Sağmalcılar, Bosna-Çukurçeşme, Ali Fuat Başgil, Taşköprü, Karadeniz, Kiptaş-Venezia, Cumhuriyet Mahallesi, 50. Yıl - Baştabya, Hacı Şükrü, Yeni Mahalle, Sultançiftliği, Cebeci, Mescid-i Selam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.